DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen: Az Alfánál sem kisebb a nyomás, mint a Ferrarinál

A Ferrarival világbajnoki címig jutó Kimi Raikkönen úgy gondolja, semmivel sem jelent kisebb terhet az Alfa Romeo versenyzőjének lenni, mint a Ferrariénak, viszont így több időt tölthet a családdal.

Kimi Raikkönen azok után, hogy 2014-ben visszatért a Ferrarihoz, öt szezonnal később, vagyis 2018 végén végleg búcsút intett Maranellónak, azonban általános megdöbbenésre nem a visszavonulást, hanem a Saubert választotta, mely tavaly télen – nevében – Alfa Romeo Racinggé változott át.

Azt már a tavalyi, szentpétervári FIA díjátadó gálán is láthattuk, hogy Raikkönen válláról nagy teher került le azzal, hogy nem a Ferrarit kell képviselnie, bárhol is jelenjen meg, így egy kicsit elengedte magát a Jégember Oroszországban.

Viszont elmondása alapján semmivel sem jelent kisebb terhet számára az, hogy már nem a Scuderia pilótája, mivel ugyanúgy a legjobbat akarja előcsalni magából, az eredménytől függetlenül.



„Nem hinném, hogy a nyomás kisebb lenne. Nyilvánvalóan a lehető legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani, és azért kár, hogy csapatként visszább estünk a szezon előrehaladtával, de szerintem pilótaként mindenki óriási nyomást helyez magára.”

„Végül teljesen mindegy, melyik csapatnál versenyzünk, hiszen mindenhol a legjobbunkat kell nyújtanunk. A megbeszélések is rendkívül hasonlóak mindenhol. Főként a versenyzésről és a versenyzőkről esik szó” – idézi Raikkönent a Crash, aki eddig 315 nagydíjon indult el, ami azt jelenti, hogy a 2020-as szezon 12. állomásán – azaz Silverstone-ban - átveszi majd Rubens Barrichellótól (326) a legtöbb F1-es rajt rekordját.

Azt viszont már sokkal egyértelműbben ki merte jelenteni a finn pilóta, hogy a magánélete összehasonlíthatatlanul könnyebb lett a ferraris időkhöz képest, így többször lehet együtt barátaival, feleségével és gyermekeivel: „A pályán kívül már kevésbé vagyok elfoglalt, ez igaz. Nem kell más országokba sem repülnöm, ami sokat segít, így több időt tudok eltölteni a családommal, ami jó dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: