DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Női pilóták után néz a Ferrari akadémiája

A Ferrarinál egyre nagyobb teret kap a fiatal versenyzők felkutatása és kinevelése, most pedig Mattia Binotto szerint annak is eljött az ideje, hogy hölgyversenyzőket karoljanak fel Maranellóban.

Annak idején Jules Bianchi személyében megérkezett az első csillag, akit a Ferrari utánpótlás akadémiája nevelt ki, és csak idő kérdése volt, mikor kapja meg a nagy lehetőséget a Scuderiától, azonban az élet közbeszólt, és sohasem mutathatta meg, mire is lett volna képes valójában.

Viszont keresztfia, Charles Leclerc szinten a Ferrari akadémiájának gyümölcse, és két szezon után online felmérésünk kimutatta, hogy Magyarországon a legnépszerűbb pilótává nőtte ki magát az idén két győzelmet arató 22 esztendős monacói versenyző.

Mick Schumachert is felkarolta a maranellói csapat, azonban vele egyelőre nem terveznek a közeljövőben. Ami viszont tervbe lett véve a Ferrarinál, hogy hamarosan elkezdenek a női versenyzők közt szemezgetni, hogy a legtehetségesebbeket felkarolják, és segítsenek nekik a legnagyobb hölgyversenyzők egyikévé válni.

Egyre nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlásra a Ferrari


Ezt maga Mattia Binotto említette meg a csapat főhadiszállásán a GP Fans oldala szerint: „Jövőre növelni fogjuk a tagok számát a Ferrari akadémiáján. Néhány új versenyző fog hozzánk csatlakozni, s ugyan én nem vagyok abban a pozícióban, hogy elmondjam hányan lesznek és kik is ők, de azt elárulhatom, hogy ez egy olyan terület, melyre komoly energiákat fordítunk.”

„Az akadémiánk emellett szeretne női pilótákkal is foglalkozni a jövőben, hiszen nekik is meg kell adnunk az esélyt, hogy a Ferrari család tagjai lehessenek. Ez is olyasvalami, amin keményen dolgozunk, hogy a közeljövőben megvalósuljon.”

A hölgyek számára alapított W Series kategória első győztese Jamie Chadwick lett, ő azonban már aláírt a Williamshez fejlesztési pilótaként, de persze rengeteg kiváló hölgyversenyző van így is a pilótapiacon, akikből a Ferrari válogathat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: