DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Latifi: Két szezon alapján nem helyes megítélni a Williamst

Jövőre a Williamsszel mutatkozik be Nicholas Latifi a Formula-1-ben, szerinte pedig újoncnak lenni az autósport királykategóriájában óriási kihívással jár. A Williamst nem írná le két rossz év miatt.

Miután Robert Kubica távozik a Williamstől 2019 végén, a remek teljesítményt nyújtó George Russell mellé új csapattársat kellett keresnie a grove-i istállónak, és meg is találták, Nicholas Latifi személyében.

A 24 éves kanadai pilóta azután kapta meg a versenyzői ülést, hogy ezen az éven a Williams fejlesztési- és tesztpilótájaként tevékenykedett, valamint másodikként végzett a Formula-2-ben. Latifi szerint megvannak a maga kihívásai annak, hogy a következő szezont egyedüli újoncként kezdni.



„Véleményem szerint mindig is megvoltak a maga nehézségei annak, hogyha valaki első szezonjára készül a Formula-1-ben. Úgy gondolom, hogy egy nagyszerű csapatnál fogom tölteni az első szezonom, akiknek már lassan hagyományukká válik a fiatal pilóták segítése, valamint ők az F1 egyik legsikeresebb csapata” – idézi a kanadait a Crash.

Véleményem szerint két rosszul sikerült szezon alapján nem lehet megítélni a csapatot, akiknek kiváló öröksége van az F1-ben, szóval az alapján, amit idén láttam, biztos vagyok benne, hogy úrrá leszünk a problémáinkon és kompetitívebbek leszünk jövőre.”

„Természetesen lesznek nehéz időszakok, és én is igyekszem nem alábecsülni az F1 jelentette kihívást. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg tanulnivalóm lesz, de idén szerencsére volt alkalmam néhányszor kipróbálni az autót, így tudom, mire számíthatok.”

„Jól érzem magam a Williamsnél, már az első naptól kezdve otthon érzem magam itt, amit fontosnak tartok, ha valaki egyszer csak egy F1-es csapatban találja magát. Már nagyon várom, hogy kezdetét vegye a következő szezon!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: