DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Williams: Célunk, hogy ott legyünk a teszten

Egy F1-es istálló ezt általában nem szokta külön kiemelni, de a Williamsnél a 2019-es baki után már ez is előrelépést jelentene. Tudják, hogy hol a helyük, de hiszik, hogy kifizetődik a munkájuk.

Történelmi mélypontra került az elmúlt két évben a Williams Formula-1-es csapata, a grove-i istálló jelenleg egy lépéssel a komplett mezőny mögött kullog minden téren, patinás csapatból sereghajtó lett, ahova nem akarnak igazolni még a közepes pilóták sem, sokkal inkább a pályakezdők belépő istállójává váltak. Idén George Russell kezdte meg itt F1-es karrierjét, jövőre pedig Nicholas Latifi lép ugyanebbe a cipőbe.

Claire Williams csapatvezető szerint pontosan tudják, hogy mi most a realitás, de keményen dolgoznak azon, hogy 2020-ban versenyképesebbek legyenek - igaz, a szavait alaposan megnézve egyértelmű, hogy semmi olyat nem ígért, amit a legtöbb vezető ebben az időszakban szokott. Hogy ez jó-e, vagy sem...

claire



"Két nehéz évünk volt, de nem ezek a nehéz évek határozzák meg a csapatot" - idézi Williams szavait a GPToday. "Amit én láttam idén a csapattól, az extra mennyiségű rugalmasság és kitartás volt, valamint jelentős akarat, hogy kemény munkával fordítsunk a helyzeten. Én mindig azt mondtam, hogy ez nem fog egy pillanat alatt megtörténni, időbe fog kerülni, hiszen jelentős változáson mentünk keresztül az elmúlt 14 hónapban és most már látjuk, hogy mindez kezd kifizetődni" - magyarázta.

Ami pedig a következő évi autót illeti: 2019-cel ellentétben szeretnének elkészülni vele a szezon előtti tesztekig. "Mindenkinek vannak céljai a következő szezonra, mi elégedettek vagyunk a sajátjainkkal, tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg hol tartunk. Mindig kihívás egy csapatnak elérni a céljait, kihívás elkészülni az autóval a tesztekig, de most ezt meg kell oldanunk a jövő évben. Azt hiszem, hogy az FW43 karosszériája fejlődést jelent majd, ezen dolgozunk most a gyárban, hogy biztosítsuk azt, hogy abszolút fejlődés legyen. Olyan autót kell adnunk George-nak és Nicholasnak, amellyel meg tudják mutatni a képességeiket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: