DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica: Jövőre is versenyezni szeretnék

Ugyan a 2019-es esztendő Robert Kubica számára nem épp úgy alakult, ahogyan azt a lengyel szerette volna, de ez sem szegi a száguldás iránti kedvét. Kubica 2020-ban is versenyezni akar.

A múlt héten derült rá fény, hogy Robert Kubica a BMW csapatától kap lehetőséget, hogy a DTM-ben teszteljen, miután hetekig arról szóltak a hírek, hogy a lengyel pilóta a Német Túraautó-bajnokságban indul jövőre.

Ugyanakkor az F1-es köteléket sem szeretné elvágni Kubica, így a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Haas fejlesztési -és tartalékpilótája lesz 2020-ban, de szóba hozták már a Racing Pointtal is ugyanebben a szerepkörben.



Az idei év katasztrofálisan alakult a Williams számára, hiszen 2018-as „teljesítményüket” is sikerült alulmúlniuk azzal, hogy a hockenheimi káoszfutamon leesett egyetlen pontocskával zárták a 2019-es világbajnokságot, melyet az összes kvalifikáción vereséget szenvedő Robert Kubica szerzett a grove-iaknak.

A lengyelnek azonban az idei éven tapasztaltak sem vették el a kedvét a versenyzéstől és a Formula-1-től sem: „2011-ben egy három évre szóló szerződésem volt, de egy kórházban ébredtem, összeroncsolódott testtel” – mondta a lengyel az Auto Motor und Sportnak.

„Az elmúlt tíz évben megtanultam, hogy nem vagyunk képesek mindig mindent az irányításunk alatt tartani, de jövőre egyértelműen szeretnék ismét versenyezni. Nagyon sajnálnám, ha ez nem jönne össze a sok befektetett energia után. Igaz, a Williams is azt mondta a tavalyi év után, hogy ettől már nem lehet rosszabb…” – szúrt oda kicsit Kubica volt csapatának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: