DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: A Ferrarinak köszönhető az F1 naggyá válása

A Formula-1 korábbi mindenható ura, Bernie Ecclestone szerint a sportág rendkívül hálás lehet a Ferrarinak, hiszen az olasz márka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az F1 ma az lehessen, ami.

Ugyan már nem Bernie Ecclestone a Formula-1 nagyfőnöke, azonban a 89 esztendős üzletember az F1 örökös tiszteletbeli főnökségi tagja, illetve tanácsadóként is segíti olykor a Liberty Media munkáját, még ha legtöbbször csak kritizálja is az amerikaiak döntéseit.

Azonban egy valakire, illetve egy csapatra nem tud haragudni Bernie Ecclestone, ez pedig a Ferrari, hiszen az olaszok a kezdetektől fogva jelen voltak a Formula-1-ben, és sokat segítettek Ecclestone-nak, hogy a Formula-1-et ma ekként ismerjék.



„Véleményem szerint a Ferrari jelentős szerepet játszott abban, hogy azzá váljon a Formula-1, aminek ma ismerjük. A legelejétől fogva jelen vannak, ez egy egészen mágikusan csengő név a versenyzés világában” – mondta az F1 podcastjében Bernie Ecclestone.

„Ha bárkit megkérünk, hogy mondjon egy nevet a motorsport világából, a legtöbben a Ferrarit mondanák. Szoros kapcsolatot ápoltam Mr. Ferrarival” – utalt Ecclestone a márka alapítójára, Enzo Ferrarira.

„Ez korántsem volt egyszerű, hiszen ő nem beszélt angolul, én pedig nem tudtam olaszul, így mindig szükségünk volt egy tolmácsra, azonban mindig nagyon pozitívan állt a dolgokhoz és rendkívül segítőkész volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: