DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Akár postázhatták is volna a trófeát

A világbajnok nem titkolta, kissé már unja az FIA díjátadó gáláját, amelyen sikereiből eredően minden évben jelen kell lennie. Elutazhatott volna már nyaralni, a serleget pedig elküldték volna a címére.

Hatszor vehette át a Formula-1 világbajnokának járó trófeát Lewis Hamilton az éves FIA-gálán Párizsban, a Carrousel du Louvre-ban. 2014 óta eddig minden decemberben jelenése volt a hagyományos díjátadón –szinte már menetrendszerűen az előírt dress code-dal szembemenve, feltűnő dizájneröltönyben –, Hamilton pedig nem titkolja, kissé már unja a formális ceremóniát:

„Örömmel lennék már most a nyaraláson, a trófeát pedig postázhatták volna nekem. Nem egy tényleges trófea kedvéért dolgozom az egész év folyamán” – mondta az AAP-nek Hamilton még az FIA-gála előtt. Hozzátette azért, örömmel látja, ahogy más versenyzők ünneplik sikereiket, a bejátszások pedig inspirálóan hatnak rá.



Természetesen felmerült Michael Schumacher neve, akinek rekordjától, a hét világbajnoki címtől Hamilton már csak egy lépésre van. A brit azonban hangsúlyozta, az előző év legjobbjaként sem lehet soha könnyű feladatra számítani: „Minden év egy üres lap, mindegyik szezonban. Ezért van a 44-es az autómon, sosem az 1-es szám. Úgy érzem, hogy az 1-es számot mindegyik szezonban akármelyikünk megszerezheti” – nyilatkozta a világbajnok.

A párizsi ünnepségen átadták a trófeákat az első három helyezettnek az FIA különböző világbajnokságaiban, valamint különdíjakat is kiosztottak. Az Év Újonca Alexander Albon lett, az Év Akciója közönségszavazást Max Verstappen silverstone-i manővere nyerte, az Év Személyiségének pedig az idén elhunyt Niki Laudát választották.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: