DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone: Gyorsan el fognak felejteni

Az F1 korábbi tulajdonosa úgy érzi, a világ annyira felgyorsult, hogy semmilyen maradandó emlék nem fog utána maradni. Jönnek az új dolgok, őt pedig ugyanúgy elfelejtjük, mint bárki mást.

Semmi kétség, a modern Formula-1 Bernie Ecclestone-nak köszönheti, hogy létezik. Az 1930-as születésű brit először versenyzett, később csapatot indított a sorozatban, az 1970-es évek végére pedig az egész száguldó cirkusz az ő kezébe került. Irányítása alatt vált az F1 egy roppant jövedelmező és világhírű márkává, amiért milliók rajonganak. Ecclestone azonban mégsem gondolja, hogy maradandót alkotott volna. A Beyond the Grid beszélgetős műsorában a hagyatékáról faggatták, amire egyszerűen úgy reagált, az nincs. „A világ továbblép, hamar el fognak felejteni. Új emberek érkeznek, új dolgok történnek. Az élet nagyon felgyorsult manapság.”

 ecclestone-2019-portre1



Ecclestone nem az a fajta karakter, aki mások elismerésére vágyna. A kétezres évek környékén megkaphatta volna a brit lovagrend kitüntetését, amit visszautasított. Az emberekben felmerült, hogy a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton is megérdemelné ezt, de Ecclestone szerint a pilóta a tetteivel ugyanúgy nem a hazáját kívánta szolgálni, ahogy ő maga sem. Önmagukért cselekedtek, ezért pedig nem jár egy ilyen nívós elismerés.

„Nem feltétlen értek egyet ezekkel a dolgokkal. Nagyjából húsz évvel ezelőtt megkaphattam volna, de lemondtam róla, mert nem hiszem, hogy bármilyen elismerést érdemel, amit tettem. Nem azért csináltam, hogy az ország javát szolgáljam. Ha így is történt, az nem az én szándékomból ered. Amit [Hamilton] csinált, az nagyszerű Angliára nézve, de hozzám hasonlóan ő sem az országért cselekedett. Olyan dologba kezdett, ami számára jónak tűnt. Vannak olyanok, akik az országért akarnak valamit tenni, és ezért még pénzbeli juttatásokat sem kapnak. Nekik talán az a jutalom, hogy jót tettek” – magyarázta az üzletember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: