DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull óvást helyezett kilátásba a Ferrarival kapcsolatban

Dr. Helmut Marko szerint ha szabálytalanságot gyanítanak, jövőre már mindenképpen meg fogják óvni a riválist, mert ami idén történt, az csak egy vicc, pedig a helyzet egyértelmű volt.

Még mindig téma a Ferrari idei kérdéses motorja és üzemanyagfelhasználása, az ügyben talán leghangosabbnak, vagy legkonkrétabbnak bizonyuló dr. Helmut Marko ismét kijelentette, hogy elégedetlen a helyzet alakulásával. A Red Bull tanácsadója az Auto Bildnek adott interjújában tért ki a rivális vélt vagy valós szabálytalanságára.

"A szabályok teljesen egyértelműek, ez az enyhe büntetés ezért a dologért pedig egy vicc" - idézi Marko szavait a lap azzal kapcsolatban, hogy az utolsó futamon szabálytalanságot találtak Charles Leclerc autójánál az üzemanyaggal kapcsolatban, de megtarthatatta a helyezését és csak a csapatot büntették ötvenezer euróra.

marko-vettel



"Ez a tisztességről, a korrektségről, a szabályok betartásáról szól és arról, hogy minden csapatot egyenlő elbánásban részesítsenek. A Ferrari motorja több ponton is kérdéses volt, ami valószínűleg túlmegy bármilyen homályos területen, de semmi sem történt az ügyben. Ha azt gyanítjuk, hogy bármilyen szabálytalanság zajlik, egyértelmű, hogy meg fogjuk óvni, akkor pedig a Ferrari kénytelen lesz mindent felfedni, az FIA pedig ennek megfelelően fog eljárni" - magyarázta.

Mindez azért abból a szempontból véleményes, hogy idén is megvolt a lehetőség az óvásra, de a Red Bull és a Mercedes is csak a média telekürtöléséig, illetve a Ferrari degradálásáig jutott - az FIA a szezon végén szigorított igazán az ellenőrzésén és kért be alkatrészeket a Ferraritól, illetve az utolsó futamon jött ez a bizonyos büntetés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: