DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ocon a Verstappen elleni ütközésről: Én már lapoztam

A Renault-val tér vissza Esteban Ocon az F1-es rajtrácsra 2020-ban, így újból kerék a kerék elleni csatákban lehet része, ahogy 2018-ban Verstappen ellen is volt, azonban ő már túllépett ezen.

Ahogyan az idei, úgy a 2018-as Brazil Nagydíj is felejthetetlnere sikerült, hiszen az élen autózó Max Verstappent a lekörözött Esteban Ocon lökte ki, miközben megpróbálta megelőzni az egy körrel előtte járó hollandot.

Verstappen végül a második helyen ért célba, a győzelem pedig Lewis Hamilton ölébe hullott, a Red Bull pilótája azonban nem hagyta annyiban a dolgot: már a verseny közben azt mondta, hogy nem szeretné meglátni Ocont, azonban a leintést követően ő maga kereste meg a franciát, majd a találkozás alkalmával fizikai atrocitásra is sor került.



Esteban Ocon 2020-ban a Renault-nál kapott versenyzői ülést, így ismét összecsaphatnak majd a pályán a hollanddal, akivel szinte együtt nőttek fel. Az eset kapcsán Ocon kifejtette, ő már túllépett ezen az egészen, ráadásul szerinte amúgy sem kellett volna ennyire felfújni a dolgot.

„Örülök, hogy ismét versenyezhetek a többiek ellen. Valóban végig harcban álltunk Max-szal eddigi karrierünk során, de ami Brazíliában történt tavaly, nagyon nagy dolognak tűnt kívülről, de belülről már korántsem volt olyan nagy cucc” – mondta a francia a Le Figarónak.

„Annak ellenére, ami történt, mi továbbra is tiszteljük egymást, én pedig már lapoztam. Legközelebb már a pályán fogunk összecsapni” – viccelte el Ocon az interjú végét, aki szerződést bontott nevelőalakulatával, a Mercedesszel, így a Renault teljes értékű pilótája lesz jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: