DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Carlos Sainz: A fiam világbajnok alkat

Az idei szezonban egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Carlos Sainz, a McLaren pilótája, akinek édesapja - a ralilegenda - szerint világbajnok alapanyag lehet a 25 éves Carlos Sainz Jr.

Carlos Sainz Jr. idén teljes mértékben kivált a Red Bull családjából, hiszen miután egy bő évet a Renault-nál töltött kölcsönben, 2018 végén elengedték őt az energiaitalosok és hosszútávú szerződést kötött a McLarennel.

Idén megszerezte első dobogós helyezését is - noha a pódiumra nem állhatott fel – és a középmezőny egyedüli tagjaként tudta megelőzni a három topcsapat összesen hét pilótájának bármelyikét. Sainz ugyanis Pierre Gaslyt és Alexander Albont is maga mögé tudta utasítani a végelszámolásnál.

Idősebb és ifjabb Carlos Sainz 2012-ben


Édesapja, a ralilegenda Carlos Sainz szerint fia világbajnok is lehet egy napon, a karrierjében pedig idén tette meg a legnagyobb lépést e felé az ifjabbik Sainz: „Természetesen óvatosan kezelem ezt a kérdést, ugyanakkor meggyőződésem, hogy megvan hozzá az eltökéltsége és a tehetsége. Az én meglátásom szerint óriásit lépett előre idén a karrierje szempontjából” – mondta az EFE hírügynökségnek a kétszeres rali-világbajnok és kétszeres Dakar-rali győztes.

„Ebben az esztendőben tette meg a legnagyobb lépést, amióta versenyzőként tartom számon, illetve amióta gokartozik, szóval úgy 9-10 éves kora óta. Minden kétséget kizáróan idén fejlődött a legtöbbet. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy csapatként a McLaren tudott a legtöbbet előrelépni. Nehéz lesz még egyszer ekkorát javulni, azonban ha sikerül, akkor rendkívül közel kerülnek majd a top háromhoz. A lényeg, hogy mindenki, így Carlos is folytassa a kemény munkát.”

Korábban a McLaren versenyzője is elmondta, hogy nagyon büszke idei teljesítményére: „Hatodikként végezni a mai modern F1-ben, a jelenlegi teljesítménybeli különbségekkel szinte elképzelhetetlen. Két pilótát is legyűrtünk, aki lenyomott egy fél szezont a Red Bullnál, ami a kitartásunknak volt köszönhető.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: