DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Carlos Sainzé lett a „Formula-1,5" bajnoki címe

Bár a világbajnoki pontversenyben a hatodik helyen végzett Carlos Sainz, ha a három nagycsapatot kivesszük a játszmából, kimagaslóan nyerte a "Formula 1,5-ös" bajnoki címet.

A Formula 1,5 egy rajongók által kitalált fiktív bajnokság, mely a futamok végeredményét tekintve nem veszi számításba a három élcsapat, így a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull eredményeit.

Ebben az összevetésben olyan dolgok is előfordulnak, melyek a való életben teljesen máshogy alakultak, hiszen itt a Racing Point a Toro Rosso előtt végzett, a világbajnoki pontversenyben azonban 12 ponttal elmaradtak a faenzai istállótól, mely jövőre Alpha Taurivá vedlik át.



Miután Abu Dhabiban Sergio Perez - Carlos Sainz legfőbb kihívója a „best of the rest” címért – az utolsó körben előzte meg Lando Norrist, megszerezte a Formula 1,5 utolsó futamán a győzelmet, azonban így sem volt esélye utolérni Carlos Sainzot, aki 50 pontos előnnyel végzett eme összevetésben az élen.

A konstruktőrök között a McLaren vitte el a pálmát, óriási előnnyel, mögöttük azonban mindössze két pont döntött a második helyen végző Renault és a harmadikként záró Racing Point között. Külön érdekesség, hogy a Williams csapata még így is csak 30 pont begyűjtésére lett volna képes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: