DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jövőre húz hasznot a Mercedes-tesztből Russell

Bár 2020-ban is a Williamsnél versenyez George Russell, a bajnokistálló kölcsönvette őt a holtszezonra: Abu Dhabiban volán mögé ült és további gumiteszteken számítanak rá.

Az utolsó helyekről az elsőre ugrott George Russell: ehhez csupán át kellett ülnie a Mercedes W10-be. A közös gumiteszten Abu Dhabiban kedden még a Williamst vezette, szerdán azonban beszállt a mindkét világbajnoki címet megnyerő konstrukcióba, gyakorlatilag Lewis Hamiltont helyettesítve, aki nem maradt a nagydíj után. Russell mindjárt leggyorsabb kört autózott, hasonlóan Valtteri Bottashoz, aki átadta neki a volánt, emellett 800 kilométernek megfelelő 145 kört tett meg.

„Nagy öröm volt ma a bajnokságot nyerő W10-et vezetni. 2020-as gumikat teszteltünk, és nagyon sokat tanultam róluk. Biztos vagyok benne, hogy ez segíteni fog engem és a csapatot is a következő szezonra készülve” – idézi a Mercedes sajtóközleménye Russellt, aki a Williamsnél kamatoztathatja a tapasztalatokat 2020-ban.



„Élvezetes nap volt a pályán, jövő héten pedig még többet vezethetek a Pirelli következő gumitesztjén, mielőtt a szezonon végül befejeződik. Izgatotton várom azt a pár napot, amely során pihenhetek kicsit, mielőtt visszatérek az edzéshez, hogy maximálisan felkészüljek 2020-ra. Első Formula-1-es szezonom tanulási görbéje meredek volt, de alig várom Ausztráliát, amikor újra versenyezni megyünk” – zárta mondandóját a Mercedes juniorprogramjának korábbi tagja.

Ezzel a bevetéssel nem ért végéhez a Mercedes W10 életciklusa: a teszten használt autót – a Valtteri Bottashoz tartozó karosszériát – átmeneti autóvá alakítják át. Erre a 2021-re fejlesztett 18 colos abroncsok kerülnek fel a soron következő teszten, melyen szintén igényt tartanak Russellre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: