DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: Leclerc tartotta vissza a Ferrarit

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint Charles Leclerc türelmetlensége csak visszatartotta idén a Ferrarit. A média is adta alá a lovat, hogy azt higgye, ő lesz a Scuderia megmentője.

A mindig mindenről markáns véleményt formáló Villeneuve úgy látja, a Ferrari bajnoki reményei nagyon hamar szétestek idén, mivel nem tudták kordában tartani a pilótáikat. Ugyan Leclerc szerezte meg a legtöbb pole-pozíciót 2019-ben, hetet és futamokat is nyert, de a kanadai szerint sokkal többre vihette volna idén a Ferrari, ha Leclerc-t visszafogják kicsit.

„Nagyon sok múlik azon, milyen a két pilóta kapcsolata. A Ferrari sosem mondta azt Leclerc-nek, hogy ez az első éved nálunk, a második az F1-ben, szóval ülj le és tanulj! Szerintem ebben az esetben a csapat többet léphetett volna előre, mint amennyit valójában tudott” – mondta a holland Formule 1 lapnak Villeneuve.



„Ehelyett Leclerc fejében már az első versenytől az járt, hogy ő majd megmutatja, ki a főnök házon belül, Vettel ideje pedig már lejárt. Ő a jövő. A rajongók fejében is az a kép élt, hogy azért érkezett a Ferrarihoz a monacói, hogy megmentse a csapatot, a média pedig csak felerősítette benne ezt a képet.”

„Ugyanez volt a helyzet a Red Bullnál, mikor Ricciardo lett Vettel csapattársa. Ez egyáltalán nem segített a Ferrarin, mivel Leclerc még nem állt készen erre a szerepre. Voltak pole-jai, még futamokat is nyert, de még nem volt képes a vb-címért harcolni. Ez az egész helyzet a Ferrarinak ártott leginkább. Nem tudom, Mattia Binotto mit tehetett volna ez ellen, de az biztos, hogy egyszerűbben mentek a dolgok Irvine és Barrichello idejében.”

Leclerc végül 24 ponttal Sebastian Vettel előtt végzett a világbajnoki pontversenyben, de a Scuderia két pilótája csak a 4-5. helyet tudta megszerezni a végelszámolásban, míg a konstruktőrök között messze lemaradva végeztek másodikként az olaszok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: