DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Verstappen készen áll kihívni Hamiltont

Ross Brawn úgy érzi, hogy Max Verstappen és a Red Bull-Honda is sokat fejlődött 2019-ben és szerinte a következő szezonban reális esélyeik lehetnek az F1-es világbajnoki címre.

A harmadik helyen zárta az idei Formula-1-es világbajnokságot Max Verstappen, végül mindkét Ferrarit sikerült megelőznie - voltak pole-pozíciói, győzelmei és nagyon jól sikerült neki a szezon vége. Ross Brawn szerint ő az a pilóta, aki véget vethet Lewis Hamilton évek óta tartó uralmának - feltéve, hogy megfelelő autót ad alá a Red Bull.

challenge



"Max idén megszerezte az első Formula-1-es pole-pozíciót Magyarországon, majd a másodikat Brazíliában és három futamot is meg tudott nyerni, így összesen már nyolcnál tart" - idézi az F1 motorsport-igazgatójának szavait a Motorsport holland kiadása. "Ennél is fontosabb azonban, hogy idén sokkal kevesebb hibát követett el, pedig a múltban nem ez volt jellemző rá, nagyrészt a türelmetlensége miatt. Korábban a forrófejűsége sokba került neki, most viszont sokkal kevesebb ilyen hibája volt."

"Még mindig csak huszonkét éves és kétségkívül most van a leghalálosabb formájában. Készen áll arra, hogy kihívja Lewis Hamiltont. Természetesen ehhez szüksége lesz egy megfelelő autóra is, ami az idei szezon elején még nem állt rendelkezésre. A Red Bull és a Honda együttműködése viszont több lépést tett előre az év folyamán és most már olyan eredményeket értek el, amik azt vetítik előre, hogy 2020-ban harcban lehetnek a vb-címért."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: