DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen, Leclerc: Hamilton befoghatatlan volt

A futamgyőztes a Mercedes műalkotásáról beszélt és köszönetet mondott, Verstappen a bajnoki harmadik helynek, Leclerc pedig valóra vált álmának örül: így nyilatkoztak a dobogósok Abu Dhabiban.

Számára meglehetősen eseménytelen futamon, végig az élen autózva 11. futamgyőzelmével búcsúztatta szezonját Lewis Hamilton. Az egy bokszkiállással teljesített verseny történéseiről sokat nem mondhatott, így elsősorban csapatának és a rajongóknak hálálkodott az autóból kiszállva:

„Nagyon büszke vagyok, és hálás ezért a hihetetlen csapatért, a Mercedesért. Folyamatosan nyomtuk az egész szezonban, azután is, hogy megnyertük a bajnokságot. Próbáltunk tanulni, még többet kihozni ebből az autóból, amely igazi műalkotás. Nagyon köszönöm a Team LH-nak, a szurkolóimnak, akik folyamatosan inspirálnak, valamint mindenkinek, akik a lelátókon ülnek és otthon, a tévéképernyők előtt” – mondta az interjúkat készítő David Coulthardnak.

A dobogón a mezőny két fiatal titánja, Max Verstappen és Charles Leclerc állt még, Hamiltonnal hármasban egyébként most először. A brit tudja, hogy a következő években komolyan kell számolnia velük és a többi trónkövetelővel: „Nagyon sok fiatal jön, én pedig büszke vagyok rá, hogy ebben az időszakban vagyok az F1-ben, amikor ennyi fiatal van a mezőnyben. Remélem, a jövőben még több szoros csatát vívhatok velük” – folytatta Hamilton.



A másodikként beérő Verstappen műszaki gondokat jelentett a verseny folyamán, de utólag nem tulajdonított ezeknek nagy jelentőséget:

„Csak apróságok voltak, a pozíción nem változtattak volna. Próbáltunk a Ferrarival ellentétes stratégiát választani, és sikerült is megelőzni a kiállásnál a Ferrarikat. Lewis és a Mercedes elképesztően gyors volt. Mindent összevetve pozitív szezon volt, és a harmadik hely a bajnokságban nagyon szép eredmény. Jó, hogy kicsit pihenhetek, barátokkal és családdal lehetek, aztán jövőre erősebben fogok visszatérni!” – nyilatkozott a Red Bull pilótája, aki az eredménnyel bebiztosította a pontverseny harmadik helyét.

Leclerc számára a futam elején felcsillant a remény, hogy a második helyen végezzen, az előtte levőktől eltérően kétkiállásos taktikája azonban csak a harmadik pozícióra volt elegendő, ráadásul az utolsó helyről rajtoló Valtteri Bottas is megszorongatta a legvégén.

„Elmondtam neki, mennyire gyors volt a versenyen és gratuláltam hozzá” – beszélt arról, mit mondott Hamiltonnak az autóból kiszállva. „Örülök ennek az évnek, nagyon sokat köszönhetek Sebnek. Nagyszerű szezon volt, gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy a Formula-1-ben lehetek a Ferrarival. Hihetetlen ez a csapat, és most rajtam múlik, hogy minél jobban dolgozzak, fejlődjek, és megadjam nekik azt a sikert, ami jár nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: