DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel szerint nem hibázott senki a Q3 végén

Sajnálkozik a Ferrari pilótája, hogy saját köre elúszott, Leclerc pedig fel sem ért a hajrában, de nem érzi sem Albont, sem mást vétkesnek. Nem a mi pályánk, összegezte a hétvége eddigi tanulságát a négyszeres bajnok.

Habár csapattársával, Charles Leclerc-rel ellentétben Sebastian Vettel felért utolsó gyorskörére, a német sem tudott javítani korábbi Q3-as idején, így végül csapattársa mögött, az ötödik helyen végzett az Abu Dhabi Nagydíj kvalifikációján, ami a holnapi rajtrácson negyedik pozícióra módosul.

Vettel a kvalifikáció után arról beszélt, nem rajta múlott a leintés előtti pillanatokban, hogy Leclerc pórul járt, hiszen egy sor végén voltak, amelyben mindenki igyekezett tartani a távolságot az eggyel előbbre levőhöz képest: emiatt arról sem volt szó, hogy Alexander Albon akart volna kiszúrni a Ferrarikkal.



„Alex azért lassított, mert előtte meg egy McLaren volt. Nem hiszem, hogy bárki is hibás lenne. Egyszerűen kár, ami történt, mert a gumijaim addigra már hidegek voltak, és már az első kanyarban rögtön elveszítettem, Charles pedig meg sem tudta kezdeni a körét” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Vettel, akinek időmérője eleve rosszul indult, egy megpördüléssel a Q1-ben.

A Ferrari már a pénteki szabadedzéseken küszködött a lágy abroncsokkal, a harmadik szektorban pedig rengeteg időt veszített. Mikor a riporter megkérdezte Vettelt, többre számított-e, hosszabb gondolkodás után a német így válaszolt:

„Azt kell mondanom, hogy igen, de nyilván tudtuk, hogy a legtöbb kanyarban nem vagyunk elég gyorsak, tehát ilyen szempontból ez minden valószínűség szerint nem a mi pályánk. Nézzük meg, mi lesz holnap” – mondta Vettel, aki a negyedik rajtkockából az előtte levőkkel ellentétben nem közepes, hanem lágy abroncson startol. „Majd meglátjuk” – válaszolta egyszerűen arra, előnye származhat-e ebből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: