DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Leclerc kockáztat a rajtnál, hogy elkapja Verstappent

A Ferrari monacói pilótája értetlenül áll az előtt, hogy miért futott ki az időből a kvalifikáció végén, azonban gondolatai már a futam körül járnak, ahol a bajnoki pontverseny harmadik helye lesz számára a tét.

A maranellói csapat valahogyan elkalkulálta magát a Q3 végén, Charles Leclerc-nek ugyanis nem maradt elég ideje, hogy a felvezető köre végén elérje a rajtvonalat a kockás zászló lendülése előtt. Így már nem tudott javítani az idején, de Valtteri Bottas büntetése nyomán a harmadik rajthely azért az övé lett.

leclerc_3



„Fogalmam sincs, miért történt. Egyelőre nem tudom megítélni, hogy csak egyszerűen balszerencsések voltunk vagy valamit csinálhattunk volna jobban is, de ki fogjuk elemezni a helyzetet, és próbálunk tenni azért, hogy legközelebb ne forduljon elő, mert azért elég kár az ilyenekért” – mondta a hibával kapcsolatban Leclerc, aki fontosnak tartotta volna, hogy Max Verstappen elé kvalifikáljon. A két pilóta számára a bajnoki harmadik hely, így az FIA díjátadó gáláján való első részvétel a tét. A holland 11 ponttal vezeti ezt a harcot jelenleg, ahhoz pedig, hogy Leclerc ennyit ledolgozzon, több autónak is közöttük kell befutnia.

„Nagy kockázatvállalásra készülök a rajtnál, mert a bajnokság szempontjából Max előtt kell végeznem. Mindent beleadok, és majd meglátjuk, mi történik” – fogalmazott határozottan ezzel kapcsolatban a monacói.

Legalább a rajtnál taktikai hátrányban nem lesz, hiszen csapata terveivel ellentétben mégis képes volt bejutni a Q3-ba a keményebb gumikon, hasonlóan az előtte álló kettőshöz, Lewis Hamiltonhoz és Verstappenhez.

„A csapat álláspontja elég egyértelmű volt abban, hogy a lágy gumikkal küld ki minket, mert nem voltunk benne biztosak, hogy a közepeseken is elérhetjük a Q3-at. De miután elég jó kört futottam a lágyakon, magabiztosnak éreztem magam ahhoz, hogy megpróbálkozzak a közepesekkel. Megpróbáltam, sikerült javítanom, aminek örülök.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: