DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamiltonnak kellett még ez a pole idén

Valtteri Bottas nem érezte magát olyan jól a Mercedesben, Max Verstappen pedig elégedett, szerinte jó esélyei lehetnek holnap így, hogy Hamilton mellől rajtolhat majd.

A júliusi Német Nagydíj óta először szerzett pole-pozíciót Lewis Hamilton Abu Dhabiban, azon a Mercedes-pályán, ahol a csapat zsinórban hatodszor gyűjtötte be az első rajtkockát - a brit egyértelmű fölényben volt most a többiekkel szemben, úgyhogy magabiztos előnnyel utasította maga mögé riválisait.

"Egy ideje már nem csináltam ilyet és mivel ez egy különleges autó, nekem pedig ez volt az utolsó alkalmam arra, hogy pole-pozíciót szerezzek vele, így örülök és büszke vagyok rá, hogy sikerült" - értékelte az eseményeket az autóból kiszállva Hamilton. "A tegnapi nap elég bizonytalan volt, úgyhogy este újra össze kellett raknom magam és koncentráltan beülni ma. Hogy Verstappen mellől rajtolok? Várom a csatát" - tette hozzá a világbajnok.

44_5



Valtteri Bottas végül megszerezte a második helyet, de a büntetése miatt mindenképpen a mezőny végéről rajtol, így ennek nem volt különösebb jelentősge. "Ma nem éreztem magam annyira jól az autóban, mint tegnap, de bárhogy is, mindenképp az utolsó helyről vághatok neki a futamnak. Szerintem egy dobogós hely lehetséges" - mondta a finn versenyző.

Max Verstappent a legvégén ütötte el a virtuális második helytől Bottas, de a holland így is Hamilton mellől rajtolhat, úgyhogy ez nem befolyásolta a vasárnapi futamot. Szerinte a pole-ra nem volt esélyük, úgyhogy elégedett. "Most ez volt a legjobb, amit kihozhattunk ebből. Mindannyian tudjuk, hogy a Mercedes milyen domináns ezen a pályán. Összességében elég boldog vagyok, még mindig jó esélyeink lesznek holnap" - értékelt Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: