DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Binotto nem kertelt: Ezt elcsesztük

A Ferrari csapatfőnöke az Abu Dhabiban történt kínos helyzettel kapcsolatban elárulta, tudatosan húzták az utolsó körök megkezdését, mert tudták, hogy erőből ma nincs esélyük a többiek ellen.

A monzaihoz hasonló kellemetlen helyzetben találta magát a Ferrari csapata a Formula-1-es Abu Dhabi időmérőjén, amelynek legvégén Charles Leclerc nemes egyszerűséggel lekéste a visszaszámlálást. A két vörös autó a Q3 utolsó perceiben a gyorskörre készülők mögé zárkózott fel Sebastian Vettel, Charles Leclerc sorrendben. Nagyjából 50 másodperccel a leintés előtt már a pálya második felén jártak, az idő lejártakor viszont csak Vettel tudott átslisszanni az időmérő vonalon, Leclerc orra előtt meglengették a kockás zászlót, így a monacói elszalasztotta az utolsó javítási lehetőségét. Pontosan úgy, ahogy Vettel Monzában.

 binotto-portre-2019-abu1



Mattia Binotto csapatfőnök az eset kapcsán elárulta, teljesen tudatosan vállalták a késői elindulással járó kockázatot. „Tisztában voltunk vele, hogy ma nem mi vagyunk a leggyorsabbak, különösen a harmadik szektorban veszítettünk sokat. Utolsó nekifutásra kockázatot vállaltunk, próbáltunk mindent kihozni a helyzetből” – magyarázta a helyzetet, majd elismerte a hibát. „Teljesen tisztában voltunk vele, ez milyen kockázattal jár. Ezt vállaltuk, és ma nem jött össze.”

Még mielőtt ráhúzták volna a vizes lepedőt, Vettel elárulta, több autó is volt előtte, miattuk nem tudott gyorsabban haladni. Előzgetésbe pedig egy gentlemen’s agreement miatt nem kezdett, azzal a többiek körét is megzavarta volna. A német nyilatkozata itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: