DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly: Hab lenne a tortán, ha tényleg legyőznénk a Renault-t is

A szoros középmezőny egyik legkellemesebb meglepetése a Toro Rosso előretörése. Pierre Gasly legutóbbi második helye után újabb sikeres versenyben bízik, szeretnének a Renault előtt végezni.

Bár az év elején még arról fogadkozott a francia gyári istálló, hogy a Red Bull-Hondákat is legyőzi, teljesen más képet mutatott a 2019-es szezon. A Renault-nak semmi köze nem volt az energiaitalos istálló tempójához, Max Verstappen a hétvégén idei negyedik futamgyőzelméért indul harcba.

Nem kis meglepetésre viszont még a gyengébbik hondás gárda, a Toro Rosso is beférkőzhet a sárga-feketék elé. A Brazíliában másodikként végző Pierre Gasly csak halvány reményt lát arra, hogy sikerül ledolgozni a nyolcpontos hátrányt, de ha mégis sikerülne, az megkoronázná a csapat idei teljesítményét.

Az év egyik nagy meglepetése lenne, ha a Toro Rosso megelőzné a Renault-t


„Mindenki izgatott a Brazil Nagydíjon elért eredményünk miatt, fontos, hogy továbbra is a lehető legjobban összpontosítsunk. Igyekszünk mindent tökéletesen összehangolni és végrehajtani, aztán meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle” – ecsetelte véleményét Gasly a Formula1.comnak adott interjúban.

Ha sikerülne elkapni a Renault-t és nyolc ponttal többet szereznünk, mint riválisunk, az egészen fantasztikus lenne. Nem hinném, hogy idén túl sokszor végre tudtuk volna hajtani ezt a bravúrt. Nem lesz egyszerű dolgunk, csak a saját munkánkra összpontosítunk, de ha mindent újra olyan jól csinálunk, mint legutóbb, jó esélyünk lesz erős pontszerző helyekre kerülni.”

„Amennyiben mégis sikerül legyőznünk a Renault-t az összesítésben, az lenne a hab a tortán itt az év végén” – vizionálta a fiatal francia pilóta. Szerintetek sikerül a Toro Rosso-Hondának is a Renault előtt végeznie, vagy a sárga-feketék legalább az ötödik helyüket megőrzik?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: