DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Világbajnok akarok lenni, csak ez számít igazán

Max Verstappen a Brazil Nagydíjon aratott sikere után egy újabb erős eredménnyel búcsúzna a 2019-es szezontól. Abból azonban kezd elege lenni, hogy csak egy-egy győzelem jut neki minden évben.

Már szinte bizonyos, hogy Max Verstappen a harmadik helyen fogja zárni a 2019-es Formula-1-es világbajnoki sorozatot, miután a két Mercedes-pilótát követően ő nyerte a legtöbb futamot az idei évben.

A holland Ausztriában, Németországban, majd Brazíliában is az élen végzett, az összetettben pedig 11 ponttal áll Charles Leclerc előtt a harmadik pozícióban, így jóformán kijelenthető, hogy amennyiben célba ér, megtarthatja ezt a helyet.



Verstappen úgy gondolja, ezen a hétvégén a Mercedes lesz a domináns erő, őket kell majd legyőzniük vasárnap: „Ötletem sincs, hogy ki lehet itt a leggyorsabb” – kezdte a holland az Abu Dhabiban tartott sajtótájékoztatón.

„Ugyanakkor, ha a teljes szezonra vetünk egy pillantást, akkor a Mercedest kell megneveznünk, mint favoritot. Mindenesetre remélem, hogy ugyanolyan szoros lesz a küzdelem, mint az elmúlt néhány alkalommal” – mondta a nyolcszoros futamgyőztes, akinek lassan elege lesz abból, hogy minden évben csak pár futamgyőzelem esik le neki. Úgy érzi, eljött az ideje, hogy a világbajnoki címért szálljon harcba.

„Természetesen jobb a dobogón végezni a két Mercedes mögött, mintha vasárnap a negyedik helyen zárnánk, de húsz év múltán ez már nem tenne boldoggá. Világbajnoki címeket akarok nyerni, ez az, ami igazán számít!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: