DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Red Bull egyszer már menesztette Albont

A nevelt pilótáival keményen bánó csapat 2012-ben elengedte a brit kezét, aki szívósságával bizonyította rátermettségét, így kerülhetett vissza a kötelékükbe – árulta el Christian Horner.

2020-ban a fiatal kora ellenére sok nehézségen átment Alex Albon lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bull Formula-1-es csapatánál. A 23 éves brit a szerződés aláírásával egy rapszodikus időszakra tett pontot: a Formula-2-ből tavaly ősszel a Formula-E-be igazolt, a szezonkezdet előtt azonban az a Red Bull kereste fel egy Toro Rossós lehetőséggel, amely évekkel korábban elengedte őt. Christian Horner mesélte el, milyen utat járt be a fiatal pilóta, és hogyan bizonyította rátermettségét.

Albon12



„Eredetileg tagja volt a nevelőprogramunknak, de onnan karrierje elején [2012-ben] menesztettük, ezért a tehetségére, a ’soha nem adom fel’ hozzáállására építve kellett nagyon keményen dolgoznia, hogy talpon maradjon az autósport világában. [Csapattársa, Charles] Leclerc ellen [a GP3-ban] keményen küzdött, odatette magát, aztán debütált a Formula-2-ben, ahol erős évei voltak. Ezt követően jött volna még egy hullámvölgy, de Daniel [Ricciardo] távozása beindította az események sorozatát, így csatlakozhatott a Toro Rossóhoz. Ez bizonyítja, hogy a megfelelő hozzáállás mire képes, és hogy a tehetségek mindig kiemelkednek” – idézte a Red Bull csapatfőnökét az Autosport-

Albon a Red Bull-os debütálás óta egy kivétellel minden futamon az első hatban végzett – Brazíliában csak azért nem sikerült neki, mert az utolsó körökben önhibáján kívül koccant egyet. Eredményeivel öttel több pontot szerzett, mint az elődje, Pierre Gasly – fele annyi futam alatt. „Kiemelkedően jól vezetett, nagyszerű visszajelzéseket adott és folyamatosan javult a tempója. Kiérdemelte az ülést” – tette hozzá Horner.

A fenti történet jól mutatja, milyen élet-halál harc zajlik a sport ezen szintjén. A Red Bull nevelőprogramjának nehézségeiről épp a napokban nyilatkozott Jean-Eric Vergne, erről itt olvashattok részletesebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: