DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Túl sokat gyászoltunk idén

A Mercedes újabb diadalmas évét számos barát elvesztése árnyékolta be. A csapat több tagját is elvesztette, a Niki Lauda által hagyott űrt pedig soha nem fogják betölteni.

Győzelemmel búcsúztatná a szezont Abu Dhabiban a Mercedes – ez hatodik sikere lenne a pályán –, amely zsinórban a hatodik évben nyerte meg mindkét világbajnoki címet. A diadal mögött azonban egy vegyes érzelmekkel teli évad áll, amelyet halálesetek is beárnyékoltak.

„Valódi hullámvasút volt számunkra ez a szezon” – értékelt a Mercedes sajtóközleményében Toto Wolff. „Remek csatákat láttunk a pályán, élveztük a versenyt és nagyon büszkék vagyunk, hogy mi jöttünk ki belőle győztesen, így a Mercedes neve bekerült a történelemkönyvekbe hatodik egymást követő kettős bajnoki címünkkel. Másrészről viszont hihetetlenül nehéz év volt, amely során túl sok baráttól kellett búcsút vennünk.”



„Lesújtott minket Charlie (Whiting), Niki (Lauda) és Anthoine (Hubert) elmúlása, ugyanúgy, ahogy fontos csapattagoké, akiket tragikus módon idén veszítettünk el. A Mercedesnél Niki űrt hagyott maga után, amelyet sosem fogunk tudni betölteni. Inspiráció forrása, a józan ész hangja, legfőképpen azonban remek barát volt. Reméljük, hogy büszke vagy, Niki.”

Wolff csalódásnak nevezi a Brazil Nagydíjat, amelyen Valtteri Bottas műszaki hibával kiesett, ütközés és büntetés után pedig Lewis Hamilton csupán hetedik lett. A szezonzárón a bajnoki eredményhez sokkal méltóbb szerepléssel tennének pontot az év végére.

„A brazíliai alulteljesítés miatt Abu Dhabiba bizonyítani megyünk. A Yas Marina az elmúlt években kedvező pálya volt számunkra, és hajtani fogunk, hogy ez folytatódjon is. Ez a verseny az utolsó lehetőség, hogy a W10 elkönyveljen még egy győzelmet, és még egy esély, hogy a téli szünet előtt a rajongók remek műsort láthassanak. Állunk a harc elébe, mivel tudjuk, hogy a Formula-1-ben mindig annyira vagy jó, amennyire az utolsó eredményed” – tekintett az utolsó verseny elébe Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: