DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Sainz számára csak a McLaren létezik

Jövőre lehetősége lenne bekopogni egy topcsapathoz, Carlos Sainz viszont annyira elégedett jelenlegi csapatával, hogy nem kíván váltani. Ott olyat tapasztalt, amire ritkán van példa az F1-ben.

Sok pilótatársához hasonlóan Carlos Sainznak is 2020 végén jár le aktuális szerződése, miközben a három topcsapatnál is ülések fognak felszabadulni. A feltörekvő spanyol pilótának tehát lenne lehetősége kitörni a középmezőnyből, ám úgy érzi, semmi keresnivalója más istállóknál, a McLarennél mondhatni otthon van.

sainz-action-mexiko-20191



„Ennek a csapatnak felfelé ível a pályája, amióta a tagja vagyok. Ez nagyon vonzó, ilyet ritkán lehet tapasztalni a Formula-1-ben. Boldoggá és büszkévé tesz az, amit csinálunk. Még nagyon korai 2021-ről beszélni, de az nem titok, hogy elégedett vagyok, és ők is elégedettek velem, szóval máshol nincs keresnivalóm” – nyilatkozta a Motorsportnak.

Sainz 2019-ben az eddigi legjobb szezonját tudhatja maga mögött. Korábban voltak nehezebb időszakai, szűk három szezont töltött el a Red Bull protezsáltjaként a Toro Rossónál, majd a Renault-hoz csapódott, és kikerült az energiaitalosok szárnyai alól. Úgy érzi, a küzdelmesebb évek során, főleg tavaly a Renault-nál ért igazán értékes pilótává. „A Nico [Hülkenberg] mellett eltöltött évben nagyon sokat tanultam. Előtte minden csapattársam egyévnyi F1-es tapasztalattal rendelkezett, szóval mellette tudtam mit tanulni. A McLarenhez csatlakozva tudtam, hogy készen állok a kihívásra, a hangsúly azon volt, hogy beleszokjak a csapatba. Semmitől nem kellett félnem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: