DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Sainz: Sokkal könnyebb az életem a McLarennél

A McLaren spanyol pilótája úgy érzi, azzal, hogy életében először kapott több évre szóló szerződést, sokkal nyugodtabban ül be az autóba, és könnyebben túl tud lépni a kisebb-nagyobb hibákon.

Carlos Sainz még 2015-ben vált a Formula-1-es mezőny tagjává, akkor a Toro Rosso versenyzőjeként mutatkozott be a versenyzés királykategóriájában. 2017-ben érte el velük karrierje addigi legjobb eredményét egy szingapúri negyedik hellyel, nem sokkal azelőtt, hogy még a szezon végezte előtt átült volna a Renault-ba.

Ahol viszont az utolsó néhány versenyt leszámítva mindössze egyetlen szezont tölthetett el, mielőtt inkább a Red Bulltól távozni vágyó Daniel Ricciardót választotta vele szemben az enstone-i csapat, ahol csak kölcsönben volt az energiaitalosok által dédelgetett versenyző.



Azonban tavaly év végén a McLarentől már nemcsak egy egy évre szóló ajánlatot kapott, amire nem is tudott nemet mondani Sainz: „Az önbizalmam, a csapaton belüli bizalom, a srácok hozzáállása a dolgokhoz, illetve az is, hogy így sokkal könnyebben tudok fókuszálni a középhosszú-távú terveimre, nem csak rövidtávon kell gondolkodnom, mint a Toro Rossónál és a Renault-nál, ezek mind-mind hozzásegítettek ahhoz, hogy jobbá váljak.”

„Sokat segítettek ezek a tények abban, hogy könnyebben túl tudjak lépni azon a néhány nehéz momentumon, mert tudom, hogy nem egy szezon alapján határozzák meg, hogy jövőre is kelleni fogok, vagy sem. Nem kell kapkodnom, hogy bizonyítsak” – mondta a Motorsportnak Carlos Sainz.

„Persze mindig hajszolom a jó eredményeket, ennek érdekében muszáj sietnie egy F1-es pilótának, de a többéves szerződésnek és a hozzáállásunknak hála sokkal könnyebb volt túllépnünk a nehéz időszakokon” - zárta Sainz, aki a McLarennel a szezonzáró előtt csak pontegyenlőséggel van lecsúszva az összetettbeli hatodik helyről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: