DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Prost: Hamiltont Schumacher rekordjai motiválják még

Alain Prost szerint Lewis Hamilton lendülete azért nem fog elakadni a következő években sem, mert ott lebeg a szeme előtt Michael Schumacher rekordjainak beállítása és esetleges megdöntése.

Lewis Hamilton még az idei USA Nagydíjon biztosította be hatodik világbajnoki címét, amivel lehagyta Juan Manuel Fangiót is, s már csak eggyel van lemaradva a legendás Michael Schumachertől, aki a Formula-1 történetének legeredményesebb pilótája a maga hét világbajnoki címével.

Alain Prost rögtön visszavonult, miután 1993-ban megszerezte negyedik elsőségét, azonban úgy látja, vele szemben Hamilton nem fogja elveszíteni a motivációját, hiszen mégiscsak a hétszeres világbajnok Schumacherről van szó.



„Amikor én négyszeres világbajnok lettem, nem az lett a célkitűzésem, hogy utolérjem Fangiót, de ettől még úgy látom, számára nagyon is inspiráló lehet az a tény, hogy beállíthatja Schumacher rekordjait” – mondta Prost a Motorsport.com-nak.

„Rendkívüli tapasztalattal és hozzáértéssel vezet Lewis, így nem csak azt láthatjuk tőle, hogyan kell irányítás alatt tartani egy versenyt, hanem hogy egy egész szezont hogyan kell kezelni. Nekem sosem adatott meg, hogy hatszoros világbajnoknak mondhassam magam, de van, aki elveszíti a motivációját azok után, hogy már győzött két, három, vagy akár négy alkalommal.”

„Úgy értem, innentől kezdve mi lehet az ember következő célja? Szerintem jó, hogy most is van egy cél, amiért küzdhet, sőt, mi több! Van egy ülése az F1 jelenlegi legjobb csapatában, szóval kíváncsian várom, mit is tud majd kihozni ebből a szituációból” – zárta az interjút Alain Prost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: