DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Piero Ferrari: Ezekre van szükség a sikerhez

A Scuderia alelnöke, illetve Enzo Ferrari egyetlen élő fia, Piero elárulta, mi kell manapság ahhoz, hogy valaki sikeres lehessen a Formula-1-ben. Nem elég az, hogy valaki az elejétől jelen van.

Enzo Ferrari egyetlen ma is élő fia, Piero az édesapja által alapított cég alelnöke szerint manapság annyira kiegyenlített és szoros harc folyik a Formula-1-ben, mind a háttérben, mind a pályán, hogy amennyiben valaki nem rendelkezik mindenből a legjobbal, akkor esélye sincs a győzelemre.

A Scuderia alelnöke a Motorsportnak adott interjúban mondta el, szerinte mi szükséges ahhoz, hogy a Ferrari 2008-at követően végre ismét az élre kerüljön: „Ahhoz, hogy nyerhessünk szükség van a következőkre: „A legjobb pilóták, akik nem követnek el hibát, és 100%-osan ki tudják használni az autó teljesítményét.”



„Továbbá kell egy autó, ami az elsőtől az utolsó körig 100%-ot tud nyújtani, illetve egy jó csapat, hiszen a stratégia ma már rendkívül fontos tényezővé vált az F1-ben. Ma már annyira szoros a versengés, hogy ha valaki nem tudja kihozni valamiből a maximumot, akkor nem is nyerhet.”

„Mi mindig is itt voltunk, az első szezontól egészen napjainkig, és szerintem fontos is, hogy minden évben képviseltessük magunkat és megpróbáljunk nyerni. Remélem, hogy a Ferrari, mint márka a jövőben is jelen lesz az utcai és a versenyautók világában is” – mondta Piero Ferrari.

A Scuderia legutóbb még 2008-ban ért fel a csúcsra a konstruktőri pontversenyben, amikor is a McLaren-Mercedest sikerült felülmúlniuk. Egyéni világbajnoki címet pedig még régebben nem tudtak szerezni, hiszen ahhoz 2007-ig kell visszamennünk, amikor Kimi Raikkönené lett a végső siker.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: