DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari-ellenességre gyanakszik Ferrari

Piero Ferrari úgy gondolja, beláthatatlan következményekkel jár, ha a rajongók meggyőződésévé válik, hogy a stewardok a csapat ellen ítélnek. Az alelnök új sportszabályokat szorgalmaz.

A Kanadai és Osztrák Nagydíj Ferrari számára kedvezőtlen versenyfelügyelői döntései után – Sebastian Vettelt büntették, így nem nyert, Max Verstappent nem büntették, így Charles Leclerc nem nyert – az olasz sajtó úgy fogalmazott, a stewardok szándékosan hozták hátrányba a csapatot. A cég alelnöke, Piero Ferrari attól tart, hogy a rajongók fejébe is befészkeli magát ez a meggyőződés.

„Fennáll az a kockázat, hogy a rajongóink elkezdenek arra gyanakodni, hogy részrehajlásról van szó, amely a Scuderia ellen irányul. Szeretném azt gondolni, hogy ez nem igaz, mivel nem engedhetjük meg a hitelességvesztést. Az egyszerű emberek, az utca embereinek szenvedélyét tiszteletben kell tartani” – mondta az Il Resto del Carlino lapnak Ferrari.



A legendás Enzo Ferrari 74 éves fia a sportszabályok reformját szorgalmazza: „Egyszerűbb szabályokra van szükségünk, átláthatóságra. Amennyire csak lehetséges, könnyen érhetővé kell tennünk a Formula-1-et, mind dinamikájában, mind a közönség szemében. És egyforma ítélkezésre van szükség a vitatott epizódokban. Vagy ez valósul meg, vagy az emberek elhidegülnek” – vélekedett úgy Ferrari, hogy a jelenlegi irány zsákutcába vezet.

A Ferrari a Kanadában történt eset ellenére élt jogaival, és felülvizsgálatot kért, melyet elutasítottak. Az ausztriai büntetésbe már beletörődtek Mattia Binottóék, és nem nyújtottak be fellebbezést. „Teljes mértékben tiszteljük a stewardok döntését. Az ő dolguk ítélkezni, nekünk pedig ezt tiszteletben kell tartanunk” – mondta el a csapatfőnök még a Red Bull Ringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: