DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Nem vagyunk mi olyan erősek

A brit F1-es pilóta szerint a McLaren autójának vannak előnyei, ám a középmezőnyhöz képest messze nem olyan kiemelkedő, mint azt a legtöbben gondolják. Elmondta, mi az MCL34 legnagyobb erőssége.

A McLaren öt év kihagyás után szerzett újra dobogós helyezést a Formula-1-ben, amire idén a topcsapatokon kívül egyedül a Toro Rosso volt még képes. Ennek, és a rendszeres pontszerző helyezéseiknek köszönhetően sokakban azt a benyomást keltették, hogy kiemelkednek a középmezőny többi csapata közül, ám Lando Norris szerint ez egyszerűen nem így van. Tapasztalatai alapján sokkal kiegyenlítettebb a küzdelem a konstruktőri ötödik hely környékén, mint azt a legtöbben hiszik.

 brazil-crocodile-2019



„Amikor versenyről van szó, szerintem a Racing Point és a Renault sokkal közelebb van hozzánk, mint amennyire az emberek gondolják. Nem vagyunk előnyben. Mindenki azt hiszi, hogy a futamokon is erős autónk van, csak mert jó időmérőt teljesítettünk, de ez nem így van” – magyarázta Norris, aki szerint a McLaren idei autójának egyik erőssége hozza őket jó helyzetbe, mezőnyben autózva azonban ugyanúgy szenvednek, mint a többiek.

„Időmérőkön jók vagyunk, ami azért plusz, mert előkészít egy eredményes futamot. Időnként tiszta levegőben autózhatunk, és a gyengeségeink sem annyira nyilvánvalóak, mivel a többiek beragadnak mögénk. De ez utóbbi visszafelé is érvényes, olyankor rájövünk, hogy mégsem vagyunk annyival jobbak a többieknél. Vannak előnyei az autónknak, de hátrányai is, amelyek főleg a futamokon mutatkoznak meg” – idézte őt a Crash.net.

Egy futammal a vége előtt Norris az egyéni tabellán egyetlen pontra van a tizedik helyezéstől, Carlos Sainz pedig a hetediket foglalja el, ami hosszú évek óta a csapat legjobb eredménye. Utoljára 2012-ben végzett mindkét pilótájuk a top tízben, akkor Lewis Hamilton a negyedik, Jenson Button pedig az ötödik lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: