DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: Szamárból nem lesz versenyló

Nem épp hízelgően jellemezte a VF-19-et a Haas francia pilótája, de a csapatfőnök egyszerűen vállat von: meg sem élné az év végét, ha magára venné pilótája szokásos kis sirámait.

Mindössze 18. helyen áll a világbajnokságban Romain Grosjean – a két Williamst megelőzve –, aki nem titkolja, a mély gödörben levő Haasnál nehéz motiváltnak maradni. A francia elismeri csapata erőfeszítéseit, de szokásához híven hangot ad frusztrációjának, amikor a VF-19-ről van szó, melyet egész évben nem sikerült kiismernie és kezelhetővé tennie a Haasnak.

„Nehéz szezon volt a csapat számára, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, milyen kemény munkát fektetett bele mindenki, mennyit dolgozott a versenycsapat valamennyi tagja” – mondta a Racefans.net-nek Grosjean. „Mindig beletesszük a tőlünk telhető maximumot, ha az autó működéséről van szó. Szamárból sosem lesz versenyló, de mi megpróbáltuk.”



Szamárnak nevezni egy dollártízmilliókba kerülő konstrukciót nem vet a legjobb fényt Haasra. Günther Steiner csapatfőnök – aki a rögös szezon során érzése szerint éveket öregedett – magyarázkodhatna vagy helyreutasíthatná versenyzőjét, ő azonban már hozzászokott Grosjean kendőzetlen stílusához, elengedi a füle mellett a francia megjegyzéseit.

„Ühü… Már hozzászoktam. Egy idő után el sem jut hozzád, mintha meg sem hallanád. Sokat öregedtem ebben az évben, ha pedig izgalomba hoznának ezek a kis sirámok, ahogy mi nevezzük őket, akkor meg sem élném az év végét. Már ismerjük őt, egyszerűen nem tudja fékezni magát, ha valami kikívánkozik belőle. Ezzel együtt kell élni. Ez a negyedik közös szezonunk, ennyi idő alatt hozzászokik az ember” – nyilatkozta a Channel 4 csatornának Steiner, aki 2020-ra is Grosjeant választotta a Haas egyik versenyzőjének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: