DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean: A Mercedes beszél nehéz hétvégéről…

A Haasnál tudják igazán, milyen egy küzdelmes nagydíj: már hosszú ideje csak pocsék versenyeik voltak. A francia bevallotta, a teljes csapat motivációs gondokkal küzd.

Austinban már sorban a harmadik pont nélküli hétvégéjét zárta a Haas, Romain Grosjean negatív sorozata azonban már Hockenheim óta tart, azaz nyolc nagydíjat ölel fel. A francia egy interjúban elismerte, a mély gödörben levő, 2019-es évről már lemondó csapat küszködése közepette nehéz motiváltnak maradni.

„Próbálom tartani magam, de el kell mondanom, nehéz. Mindannyian versenyzők vagyunk, sportolók, mind a legjobb munkára törekszünk. A csapaton belül pedig érezni lehet, hogy ez egyszerűen mennyire nehéz. Sosem jó dolog azt számolni, mennyi verseny van vissza az év végéig. Mi is emberi lények vagyunk, nekünk is vannak érzéseink, mi is versenyképesek akarunk lenni” – mondta a Racefans.net-nek Grosjean.



A konstruktőri kilencedik helyen álló – tavaly még ötödik – Haas versenyzője visszásnak érzi, ha egy olyan csapat panaszkodik, milyen nehéz a dolga, mint a Mercedes: „Mexikóban hallhattuk, hogy a Mercedes azt mondta, nehéz hétvégéje lesz, meg fogják szenvedni és így tovább. Ehhez képest ők győztek a végén, és már pénteken borítékolhatták, hogy nyernek. Nekünk már hosszú ideje három nehéz napból állnak a versenyhétvégék…”

„Jelen pillanatban a legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk a lehető legkeményebben dolgozni a következő éven. Tudjuk, hogy a következő évnek jobbnak kell lennie” – zárta Grosjean, akinek 2020-ra is bizalmat szavazott csapata, az ülésre esélyes Nico Hülkenberg leigazolását elvetve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: