DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Allison: Elérkezett a 2021-es felkészülés izgalmas szakasza

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója szerint fárasztó, unalmas és idegőrlő volt a 2021-es szabályokkal kapcsolatos tárgyalási folyamat, most viszont jöhet a felkészülés izgalmas része.

Múlt hónapban hosszas huzavona után az F1 végre eljutott oda, hogy véglegesíteni és konkretizálni tudta a 2021-ben életbe lépő új szabályokat. Ezt hosszas tárgyalássorozat előzte meg, tolták-tolták többször is a határidőt, most viszont az illetékesek szerint jöhet a felkészülés izgalmas része. James Allison, a Mercedes technikai igazgatója szerint legalábbis mindenképp, aki nem ért egyet a kritikus hangokkal sem a szabályokat illetően.

00119024_820



„Furcsa F1-es mérnök vagy, ha nem izgatnak téged az ilyen változások, és nem azt keresed, hogy lehet az adott lehetőségekből a legtöbbet kihozni, a leggyorsabb autókkal” - szúrt oda elégedetlenkedőknek kicsit Allison. „Az elmúlt hetek lamentálása a szabályokkal kapcsolatban idegőrlő és fájdalmas volt, most viszont jöhet az izgalmas rész. Megvan az alap, most el lehet engedni a kereteken belül a fantáziát.”

A szabályalkotók elsődleges célja a jobb versenyek elősegítése volt azzal, hogy olyan autókat terveztetnek majd a szabálymódosításokkal, amelyek könnyebben tudják majd követni egymást. „Az eszme nagyon jó és értékes, megvalósítani viszont nagyon nehéz lesz. A puding próbája az evés lesz majd, meglátjuk, mit sikerült tenni az elérendő eszmékért. A csapatok viszont ezzel jelenleg nem tudnak és nem is akarnak foglalkozni, számukra jelenleg csak a szabályok léteznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: