DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Irvine: Hamilton jobb, mint Schumacher és Senna

Amikor nyíltsisakos csatáról van szó, az egykori F1-es pilóta szerint Lewis Hamilton a korábbi legendák bármelyikénél jobb. Ugyanakkor nyers tempóban Michael Schumachernek sosem volt párja.

Nem szerencsés a különböző korszakokat összehasonlítani, de időnként a száguldó cirkusz szakértői mégis megteszik ezt az egyes periódusok kiemelkedő tehetségű pilótáival. Nem olyan régen Eddie Jordan találta azt mondani, hogy Lewis Hamilton annyira kiemelkedő, hogy már meghaladta Michael Schumacher csúcsformájában mutatott tudását, Schumacher ráadásul túl sok győzelmet kapott ajándékba a csapattársaitól.

Most a legendás német egykori istállótársa, Eddie Irvine nyilvánított véleményt egy hasonló összehasonlításban. Az északír versenyző 1996 és 1999 között osztotta meg a Ferrari garázsát Michael Schumacherrel és bár utolsó közös évükben az utolsó futamig komoly világbajnoki esélyei voltak, egyértelműen Schumacher vízhordójának szerződtették.

Lewis Hamilton itt még Michael Schumacher Mercedese ellen harcolt


A 2002 végén a Jaguártól visszavonuló Eddie Irvine szerint a kemény csatákban Lewis Hamilton a Formula-1 örökös királya. „Hamilton a valaha volt legjobb versenyző. A kerék a kerék elleni csatákban sokkal jobb, mint Michael Schumacher és sokkal jobb Ayrton Sennánál is. A mostani mezőnyt nézve, például Sebastian Vettelhez képest sokkal ritkábban keveredik balesetbe” – nyilatkozta Irvine a német RTL műsorában.

„Ezzel szemben a hétszeres bajnok Schumacher számos komoly hibát vétett, beleértve a mai napig nagy vitákat kiváltó 1994-es és 1997-es, világbajnoki címet eldöntő ütközéseket Damon Hill-lel és Jacques Villeneuve-vel. Hosszú ideje Hamilton a legtisztábban versenyző szupersztár.”

„Ha viszont csak a puszta sebességet nézem, akkor Michael Schumachernél azóta sincs jobb a Földön. Kizárólag ő volt képes ilyen szinten vezetni az autót, átkozottan gyors volt. Soha senki nem akadt azóta sem, aki megközelítette volna az ő sebességét, hihetetlen volt a csapattársának lenni” – dicsérte Schumachert Irvine.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: