DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull megint a Hondát dicsőíti

Christian Horner szerint nagyon jó munkát végzett a motorszállító és most már egyértelműen láthatják az utóbbi évek kemény munkájának gyümölcsét - remélhetőleg marad az együttműködés a folytatásban is.

Egyes sajtóértesülések szerint a jövő héten, Abu Dhabiban bejelenti az egymással kötött szerződés meghosszabbítását a Red Bull és a Honda, miután az év bizonyos szakaszaiban abszolút partiban tudtak lenni a Mercedes-Ferrari párossal és a motorerőt tekintve főleg mostanában egyértelműen fel tudták venni a kesztyűt. Ennek bizonyítéka volt a brazíliai győzelem is, ahonnan dr. Helmut Marko azonnal Japánba utazott.

"Szerintem az utóbbi időben mutatott forma és az interlagosi győzelem is nagyon fontos volt a Honda F1-ben maradása miatt" - mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Autosportnak. A japán motorgyártóval kapcsolatban korábban ugyanis az is felmerült, hogy ha nem jönnek a sikerek, akkor lezárhatják az eleinte elég kínosra sikerülő F1-es visszatérést és ismét távozhatnak a sportágból.

horn



"A Honda nagyszerűen fejlődik és szerintem most már tényleg láthatják a jutalmukat is az öt évnyi kemény munkát, erőfeszítést és elkötelezettséget követően. Szerintem kiváló munkát végeztek, leszegték a fejüket, nagy szenvedéllyel és büszkességgel tették a dolgukat, így kerülhettek ebbe a pozícióba" - dicsérte a partnert Horner.

A Honda F1-es projektjét irányító Toyoharu Tanabe csak annyit mondott, hogy reméli, ez a forma és az interlagosi győzelem valóban segít nekik abban, hogy maradhassanak a sportban, de őt nem vonták be a döntéshozatalba, úgyhogy pontosabbat nem tud - a cég vezetősége dolgozik a helyzeten és amint megvan a döntés, be fogják azt jelenteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: