DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russellnek hiányozni fog Kubica

Csapattársa technikai tudását és humorérzékét is magasztalta George Russell. A mezőny két sereghajtójának útjai elválnak, Robert Kubica versenyzőként biztosan távozik az F1-ből.

Különleges párossal állt rajthoz a Williams a 2019-es szezonban: a súlyos kézsérülés és nyolc kihagyott év után F1-be visszatérő Robert Kubicával, valamint a Formula-2-t megnyerő tehetséges újonccal, George Russell-lel. Az FW42 azonban a mezőny messze leggyengébb konstrukciójának bizonyult, így a duó mindennemű értékelhető eredménytől elmaradt: Kubica egyetlen pontot szerzett.

Egyedül a két versenyző egymáshoz viszonyított teljesítménye mérvadó: Kubica pontja ellenére Russell magasan a 34 éves lengyel fölé nőtt, amit az elképesztő, 20-0 arányú időmérős összevetés mutat leginkább. A brit ifjonc marad a csapat kötelékében 2020-ban, Kubica rövid életű Formula-1-es visszatérése azonban befejeződik. Szingapúrban bejelentette, nem marad a csapatban, a rajtrácson máshol pedig nincs számára hely. Russell jó viszonyt alakított ki vele, ezért hiányozni fog neki a lengyel.



„Remek kapcsolatom van Roberttel, jól kijövünk. Hihetetlenül vicces fickó” – idézi a Racefans.net Russellt, aki Kubica szakmai készségeit is dicséri: „Elképesztően nagy technikai tudása van. Sokat tanultam abból, hogyan dolgozik a mérnökökkel és milyen visszajelzést ad. Megmutatta nekem, fejlődnem kell ahhoz, hogy teljes versenyző legyek.” Arra, hogy hiányozni fog-e neki a csapattárs, így válaszolt: „Abszolút.”

Kubicát tartalékpilótai pozícióban alkalmazná a Haas, a lengyel azonban versenyezni is akar egy másik bajnokságban: „Minden héten történik valami, pozitív és negatív dolgok is. A lényeg, hogy zajlanak a dolgok, ezért nyugodt vagyok, dolgozom az ügyön. Szingapúr óta mindig mondom, amikor kérdeznek, hogy a versenyzés előtérben van számomra. Ezen vagyok rajta, és talán különböző programokat is kombinálni fogok” – mondta el Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: