DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezt ígéri a Haas Robert Kubicának

A lengyel szűkszavú, Günther Steiner azonban nem titkolja, mit ajánl a Williamstől távozó versenyzőnek: elsősorban szimulátorpilóta lenne belőle, de alkalmanként az autót is vezethetné.

Günther Steiner egyre nyíltabban beszél arról, hogy a Williamstől távozó lengyel pilóta, Robert Kubica a Haas kötelékéhez csatlakozhat jövőre. A csapatfőnök már olyan részletre is kitért, mint Kubica munkaköre tesztpilótaként.

„Beszélünk egymással. Egy tesztpilótai szerepről tárgyalunk a csapatban, mivel továbbra is szükségünk van a szimulátor fejlesztésére. Elég jó helyzetben vagyunk, de újabb lépést kell megtennünk. Biztos, hogy ő az egyik legjobban kvalifikált pilóta ennek eléréséhez. Erről folyik az egyeztetés” – mondta a Formula1.com-nak Steiner. A dél-tiroli szakember hangsúlyozta, mennyire fontos szerepe van egy megfelelő adatokat szolgáltató szimulátornak, hogy a jövőben előre kiszűrhessék az olyan problémákat, melyek a csapat idei hullámzó szerepléséért felelnek.



„A szimulátorpilóták mind vezethetik is az autót, mivel egyeztetniük kell a szimulátoros munkát a versenygép viselkedésével. Máskülönben nincs az egésznek értelme. Tehát biztos” – célzott arra, hogy Kubica autóban is fog ülni. Olyan részletekbe azonban, mint az, hogy hányszor kaphat szerepet pénteki szabadedzésen, nem akart belemenni: „Erre egyelőre nem tudok mit mondani, hisz még mindig tárgyalási fázisban tartunk. Nincs aláírt megegyezés.”

A Haas csapatfőnökével ellentétben – aki a Formula-1-ben szokatlan módon korábban nyíltan beszélt arról, Nico Hülkenberg és a végül helyét megtartó Romain Grosjean közül választ pilótát – a 2021-es versenyülésre pályázó Kubica nem kívánt kilátásairól nyilatkozni az amerikaiakkal, csupán egy elvárását szögezte le.

„Van néhány lehetőségem, ahogy el lehet képzelni, melyek másféle szerepet biztosítanának az F1-es paddockban. De mindenekelőtt azzal szeretnék foglalkozni, ami a legfontosabb számomra, azaz versenyezni. Majd azután törődhetünk azzal, hogy mi lehet a jövőben. Nehezen tudom elképzelni magam egy sötét szobába bezárva, miközben szimulátorozom. Nem zárkózom el tőle, de kombinált programot szeretnék, ezért kell hozzá idő” – mondta Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: