DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen és Hamilton is Gaslyt dicséri

Élete első F1-es dobogóját szerezte a hétvégén a francia pilóta, teljesítménye után pedig a sportág két szupersztárja is elismerően nyilatkozott. Verstappen mindig is tudta, hogy Gasly milyen gyors.

Az idei Formula-1-es szezon legnagyobb oda-vissza fordulatát élte meg Pierre Gasly, akit az idény előtt előléptettek a Red Bullhoz, majd onnan a szezon közben visszaküldték a Toro Rossóhoz a pocsék teljesítménye miatt, hogy aztán korábbi csapatával ismét ragyogjon és Brazíliában pályafutása legjobb eredményét megszerezve másodikként érjen célba.

A francia pilóta parádés hétvégéje mellett korábbi csapattársa, a futamot megnyerő Max Verstappen sem ment el szó nélkül. "Hogy hogyan értékelem Pierre dobogóját? Hihetetlen" - idézi a hollandot az Autosport. "Az élmezőny mögötti legjobb helyezés mindig jó eredmény és ha kimaradunk a bajból, akkor profitálni lehet a többiek esetleges hibáiból."

winwin



"Nagyszerű látni Pierre-t a dobogón és ez már a Toro Rosso második pódiuma idén, szóval szerintem elég boldogok most. Azt mindig tudtam, hogy ő egy gyors pilóta. Talán az idei év nem úgy kezdődött számára, ahogy kellett volna, de ahogy láthatjuk, Pierre erős és a Toro Rossónál újra összeszedte magát. Már ezelőtt a futam előtt is sok jó eredménye volt, úgyhogy ez most egy még nagyobb motiváció" - magyarázat Verstappen.

Mellette pedig az a Lewis Hamilton is dicsérte kollégáját, aki az utolsó méterekig támadta őt a második helyért még akkor is, ha később a harmadik pozíciót is elvesztette. "Különösen azok után, amin ő keresztülment, amit megtapasztalt, hogy az egyik csapatból átkerült a másikba. Hogy ezek után ezt érte el, az csodálatos."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: