DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton elnézést kér az ütközésért

Verstappen örül, a hatszoros világbajnok teljes mértékben magára vállalta a felelősséget az Albonnal történt koccanásért, Gasly oda és vissza van élete első F1-es dobogója miatt. Az első három nyilatkozata a brazil Nagydíjon.

Az év egyik, ha nem a legizgalmasabb befutóját produkálta a Formula-1-es Brazil Nagydíj. A pole-pozícióból rajtoló Max Verstappen kétszer esett vissza Lewis Hamilton mögé és kétszer előzte őt vissza, Pierre Gasly a sorra kieső élmenők helyzetéből profitálva második lett, Lewis Hamilton pedig egy függőben lévő vizsgálat mellett a harmadik. f1-start-brazil-2019



„Lewis nagyon gyors volt, úgyhogy végig nyomnom kellett” – nyilatkozta Rubens Barrichellónak a leintést követően a futamgyőztes. „Minden alkalommal egy körrel előttünk állt ki, úgyhogy résen kellett lennünk. Kétszer is meg tudtam előzni, onnan pedig képes voltam irányítani a versenyt. Jól éreztem magam, és persze jó érzés futamot nyerni.”

Pierre Gasly talán még most sem fogta fel teljesen, hogy a második lett. Helyezéséhez kellett Valtteri Bottas elfüstölése, a két Ferrari összeütközése és az is, hogy Hamilton az utolsó körben forgatta meg Alex Albont. „Ez az első dobogóm az F1-ben, sosem fogom elfelejteni. Nem is tudom, mit mondjak, annyira érzelmes ez a helyzet. A Toro Rosso fantasztikus autóval lát el, amióta visszatértem. Nagyszerű befutó volt, láttam magam előtt, hogy küzdenek, és az ölembe esett a lehetőség. A célegyenesben imádkoztam a Hondának, hogy minden erejét adja bele.”

A harmadik helyen leintett Hamilton még nem könyvelheti el az eredményét, az Albonnal történt ütközés miatt könnyen lehet, hogy megbüntetik. Nyilatkozatát Verstappen dicséretével kezdte. „Nagyszerű munkát végzett, jól helyezkedett. Albontól óriási elnézést kérek, volt mellette rés, de egyre szűkült. Teljesen az én hibám. Max elképesztő munkát végzett, összességében ők ma jobb teljesítményt nyújtottak. Az egyenesekben gyorsabbak voltak tőlünk, mindenesetre én mindent beleadtam, semmi tartalék nem maradt bennem és nagyon sok kockázatot vállaltam, ahogy láthatták. Ma nem hiszem, hogy tehettünk volna ettől többet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: