DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Egy fikarcnyi esélyünk sem volt a pole-ra

Ugyan az időmérő edzésen az ötödik helyet szerezte meg Valtteri Bottas, a futamot Charles Leclerc büntetése nyomán a második sorból kezdheti meg. Úgy érzi, nem volt esélyük a pole-ra.

Bár Lewis Hamilton zárta az élen az utolsó szabadedzést, a kvalifikáció így is rendkívül szorosnak ígérkezett a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull hármasa között. Az autót látványosan a kanyargós második szektorra lőtte be a Mercedes csapata, azonban ez rövidtávon nem volt kifizetődő döntés.

Hamilton az utolsó pillanatokban ketté tudta választani a ferrarisokat, és ezzel megszerezte a harmadik pozíciót, csapattársa, Valtteri Bottas nem egészen két tizeddel lassabb volt nála, s az ő erejéből csak az ötödik helyre futotta, amiből Leclerc motorcserés büntetése után egy negyedik hely lesz a vasárnapi versenyre.



„Ez elég szoros volt, ahogy az itt Brazíliában általában lenni szokott, de ezúttal valami hiányzott” – panaszkodott Bottas. „Eléggé nehéz volt számomra az utolsó szabadedzés, de aztán a kvalifikáción egyre közelebb és közelebb tudtam kerülni. Viszont a Q3-ban már azt érezte, hogy kész, ettől többet nem tudok kicsikarni az autóból.”

„Igazság szerint jónak éreztem mindkét körömet a Q3-ban, nyilván akadt benne néhány század, amit ott hagytam, de az sem lett volna elég, hogy ma a pole-ért szálljunk harcba. Még így is a második sorból indulhatok, szóval érdeklődve várom, mire leszünk képesek onnan vasárnap. Jó versenyautónk van, azonban a Red Bull is nagyon erősnek tűnt pénteken. Viszont még nincs lejátszva semmi a holnapot illetően, így emelt fővel várunk egy újabb jó csatát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: