DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen örül, Hamilton meglepődött

A Brazil Nagydíj rajtelsőségét megszerző Verstappen az autóját dicsérte, Vettel hátrányt emlegetett, Hamilton pedig meglepődött, hogy mennyire visszaestek. Az első három nyilatkozata az időmérő után.

Élete második F1-es pole-pozícióját szerezte meg Max Verstappen a brazíliai Interlagosban. Az időmérő edzésen ő és Sebastian Vettel csapott össze a rajtelsőségért, ám a németnek végül meg kellett elégednie a második rajthellyel, miközben Lewis Hamilton mindössze a harmadik lett. 

 top3-brazil-2019



Verstappen Q3-as első köre egy látványos hibával zárult, ám a másodikban tudott javítani, így elégedetten nyilatkozott a leintést követően. „Nagyon jó volt az autó, az elejétől kezdve szárnyalt. Élveztem a vezetést és boldog vagyok, hogy nyertem. A második köröm szerencsére kicsit jobban sikerült” – értékelt röviden.

Vettel megszorongatta a hollandot, de egy apróbb hibát ő is vétett. Holnap a gumikezelést kulcsfontosságúnak tartja. „Az utolsó nekifutásom végén kissé beszitált az autó, és Max is javított az idején. Örülök az első rajtsornak. Az volt a célunk, hogy az időmérőn javuljunk, és ez meg is történt. Meglátjuk, holnap mit tudok kihozni a helyzetből, remélem, hogy a lendületem a maihoz hasonló lesz. Gumikezelésben a Red Bull és a Mercedes is jobbnak tűnik, de okkal vagyunk itt, az erőnk megvan, lássuk, mit hoz a verseny! Szerintem jó lesz.”

Hamilton és a Mercedes tempója a mai szabadedzés után visszaesett, ami a britet is meglepte. „Gratulálok Maxnek, nagyszerű köre volt. A harmadik szabadedzésen versenyképesebbnek tűntünk, de örülök, hogy kettéválasztottam a Ferrarikat. Motorerőben hátrányban vagyunk, emiatt időt veszítettem a többiekhez képest. Mindent beleadtam, és az utolsó lett a legjobb köröm. Bonyolult a pálya, itt nagyon nehéz lesz nyerni” – nyilatkozta a hatszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: