DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

2021: Hamiltont feszélyezik a tárgyalások

Nem szereti a konfrontációt, ezért nem szívesen tárgyal a jövőjéről Hamilton, akinek 2020 végén lejár a szerződése a Mercedesszel. Elárulta, ki az a kulcsfigura, aki nagyban motiválná a csapatnál maradásban.

A mezőny egy jó részéhez hasonlóan Lewis Hamiltonnak is 2020 végén, a Formula-1 nagy átformálása előtt jár le a szerződése csapatával, a Mercedesszel. Ha továbbra is kellő motivációt találna az F1-ben, akkor meglepő lenne, ha nem maradna a német márkánál, mindenesetre akárhol is folytatja, tárgyalnia mindenképp kell – ezt pedig nagyon nem szereti. Erről annak kapcsán nyilatkozott, hogy Brazíliában megkezdte az egyeztetéseket aktuális csapatával.

 hamilton-portre-20191



„Frusztráló, mert össze kell ülnünk egy szobában, egy ringben, és barátságos, de intenzív beszélgetést kell lefolytatnunk a feltételekről és hasonlókról. De már hozzászoktam ehhez, és szeretném azt gondolni, hogy jó tárgyaló vagyok” – magyarázta.

A brit azért tartja különösen stresszesnek a helyzetet, mert két félnek kell egy közös döntésre jutnia, ami elkerülhetetlen konfrontációval jár. „Mindketten azt keressük, mit lehetne kihozni a helyzetből, hogyan lehetne jobban csinálni a dolgokat. De ott van Bradley [Lord, kommunikációs vezető], aki a csapatával igyekszik csökkenteni a terhet. Az jó érzés, hogy szükség van rám, de ijesztő is, mert életem egy részében elköteleződöm, és nehéz ennyire előre elképzelni a dolgokat.”

Hamilton számára kiemelten fontos Toto Wolff jelenléte, ugyanis ő az egyik kulcsfigura a csapat kiváló működésében. Ha távozna, valami végleg megváltozna az istálló működésében, és ezáltal a sikeressége is veszélybe kerülhet. Pedig Wolffal kapcsolatban korábban is felmerült, hogy a Mercedest maga mögött hagyva az F1 hajójának kormányzásában vállalna szerepet.

wolff-portre-20193

„Ő mindig is közel volt a tökéleteshez, szóval nyilván nem akarom, hogy távozzon, különösen akkor nem, ha én pedig maradok. Amikor egy összekovácsolódott csapatba új ember érkezik, aki a saját módszereivel dolgozik, akkor gyakran félrecsúsznak a dolgok. Mindenesetre ez nem egy emberről szól, hanem egy csapatról, ami összességében nem oszlik fel, így folytathatja a munkáját. Ez fontos számomra. Most arra várok, hogy kiderüljön, merre tart” – idézte Hamiltont az Autosport.

A következő szezonban többek között Max Verstappen, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas szerződése is lejár, így izgalmas lesz megfigyelni, ebben a bonyolult stratégiai játékban kik szerzik meg a legjobb helyeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: