DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Ötven lóerővel erősebb a Ferrari

A Mercedes vezére konkrétan elmondta, hogy mekkora hátrányban vannak a nagy riválishoz képest a motorerőt tekintve - sőt, szerinte Mexikóban a Honda is jobban ment náluk.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője továbbra is a Ferrari motorerejével foglalkozik - most éppen az Autosportnak nyilatkozott és elmondta, hogy az olaszok erőforrása ötven lóerővel izmosabb, mint a Mercedes évek óta verhetetlen motorja. Ugyan az egyenesekben tapasztalt Ferrari-fölény jelentős része nyilvánvalóan a maranellóiak aerodinamikai csomagjának köszönhető, Wolff mégis egész pontosan tudja, hogy az erőt tekintve mennyi a különbség.

50



"A különbség változó, hullámzik, de azt láttuk, hogy most már az ötven lóerőt is elérte. A tedencia pedig az, hogy ez a különbség egyre csak növekszik. Viszont ha minden szükséges dolgot megteszünk, akkor jövőre ismét egálban lehetünk és kiegyensúlyozott erőviszonyokat láthatunk ezen a területen" - mondta a szaklap kérdésére.

Wolff arról is beszélt, hogy szerinte bizonyos pályákon már a Red Bull-Honda is erősebb volt náluk a motort tekintve, bár tény, hogy összességében ez azért még nem igaz. "A Hondával szemben meglévő különbség helyszínről helyszínre változik, ebben az évben szerintem ők nagyon gyorsan fejlődtek. Mexikóban én azt gondoltam, hogy az időmérőn még egy kicsit előnyben is voltak velünk szemben, de ez a magasság miatt volt, mi nem erre az egy pályára optimalizáltuk a miénket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: