DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Milyen időjárás várható a Brazil Nagydíjon?

A Brazil Nagydíjon egész idő alatt lógni fog az eső lába, ugyanakkor mégis az a legvalószínűbb, hogy nem fogja megzavarni csapadék a versenyhétvégét, legalábbis a futamot biztosan nem.

Pénteken helyi idő szerint 11:00-kor kezdődik az első szabadedzés, amelyen a levegő hőmérséklete 21-22 °C környékén alakul majd, azonban mivel sok lesz a felhő az égen, az aszfalt sem lesz számottevően melegebb.

Szórványos eső előfordulhat Interlagosban a délelőtt folyamán, azonban jelentős csapadékra nem kell számítania a csapatoknak sem az első, sem a második gyakorlás ideje alatt. Délutánra is csupán egy-két fokkal lesz melegebb Brazíliában, így a körülmények mondhatni, azonosak lesznek a két szabadedzésen.



A szombati napon már megnő a csapadék érkezésének valószínűsége, mivel a helyi idő szerint délben startoló utolsó szabadedzés környékére már jósolnak némi esőt a meteorológusok, amely az időmérő edzés kezdetére alighanem alábbhagy, azonban megzavarhatja majd a vizes aszfalt a kvalifikációt. A hőmérséklet ezúttal is 20 °C fölött várható.

A vasárnapi verseny magyar idő szerint 18:10-kor fog elrajtolni, ekkorra Brazíliában 21 °C-os lesz a levegő hőmérséklete, csapadékkal pedig senkinek sem kell számolnia, a körülmények inkább a pénteki napon látottakhoz fognak hasonlítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: