DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Lesz egy szoros szezon, aztán…

Az energiaitalos csapat főnöke azt jósolja, hogy az utóbbi évek legszorosabb szezonja lesz a 2020-as, de aztán jönnek a szabályváltozások, amik ismét széttagolják az évek alatt összerázódó mezőnyt.

A Formula-1 hibrid érájának 2014-es kezdete óta az egyéni és a konstruktőri bajnokságban is verhetetlennek bizonyult a Mercedes istállója. A Ferrari egy-egy időszakra fel tudta venni a kesztyűt a német márkával, a Red Bullnak viszont mindössze néhány dicső pillanat jutott az utóbbi években. Az idén látott tendenciák alapján viszont úgy tűnik, jövőre a két üldöző topcsapat minden eddiginél közelebb kerülhet a címvédőkhöz – Christian Horner szerint ez akkor lesz szerencsétlen helyzet, ha egy év múlva az érkező szabályváltozások ismét szétrázzák a mezőnyt.

 top3-action-brazil-20181



„A Mercedes mérce, de a mezőny szorosabbá vált. A szabályváltozások általában újra széttagolnak. Ironikus lesz, ha 2020 hozza majd a legszorosabb [és legdrágább] évet, és három gyártó versenyez a világbajnoki címért, majd 2021-re minden megváltozik” – magyarázta az Autosportnak.

A Red Bull az idei szezon első felében megnyerte az Osztrák és a Német Nagydíjat, ezt követően viszont kissé visszaesett. Horner azonban úgy látja, a csapat olyan formában van, amit érdemes átmenteni a következő év elejére. „Köszönetet kell mondanom a Hondának az idén produkált fejlődésért. Többször is esélyünk volt futamgyőzelemre, ezekből kettőt meg is nyertünk, és egyszer pole-pozícióból is indultunk, szóval jó az irány. Fontos, hogy ez a lendület a következő év elejéig kitartson” – nyilatkozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: