DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Először hagy ki futamot Toto Wolff

Nagy hiányzója lesz a Brazil Nagydíjnak a Mercedes csapatfőnöke, aki 2013 óta minden versenyen jelen volt. Most Európában marad, hogy más jellegű feladataira koncentráljon.

A Mercedes nélkülözni fogja első emberét a hétvégi Brazil Nagydíjon: azt követően, hogy felügyelete alatt a csapat bebiztosított hatodik egyéni és konstruktőri világbajnoki címét, Toto Wolff inkább Európában marad, hogy pályán kívüli vezetői feladataira összpontosítson. Távollétében a Mercedes rangidőse James Allison technikai igazgató lesz Interlagosban.

„Brazília lesz az első verseny 2013 óta, amelyen nem fogok megjelenni” – olvasható Wolff nyilatkozata a Mercedes sajtóközleményében. Az osztrák az említett évben csatlakozott a csapathoz. „Miután mindkét bajnoki címet megszereztük, több időm jut arra, hogy Európában más nyitott témákra összpontosítsak. Nagyszerű dolog, hogy ezt megtehetem, miközben tudom, a csapat a tőle telhető legjobb módon fogja képviselni a háromágú csillagot a pályán és azon kívül.”



Bár nem utazik ki, Wolff azért kitért rá, hogy milyen elvárásokkal készül a csapat Brazíliára: „Két verseny van még hátra a 2019-es szezonból, és jó formában akarjuk befejezni ezt az évet. Egy nagyon rövid pálya jön, ami miatt az időmérő kifejezetten kihívás, mivel a különbségek nagyon kicsik. Általában véve szombatonként nem a mi autónk volt a leggyorsabb a nyári szünet óta, de pole-t tudtunk szerezni Austinban, és Sao Paulóban újra megpróbálunk harcolni az első soros rajtért” – mondta a csapatvezető.

Nem Wolffé az első nagy hiányzás mostanában a Mercedesnél: Lewis Hamilton versenymérnöke, Peter Bonnington Mexikót hagyta ki egészségi okok miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: