DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Versenymérnöke nélkül marad Hamilton

Betegszabadságra ment az egyik legismertebb F1-es mérnök, Peter Bonnington. Valószínű, hogy Hamilton távollétében fogja megszerezni az ötödik közös vb-címet.

Peter Bonnington nem utazott el Mexikóvárosba a Mercedes istállójával, és a következő hétvégi USA Nagydíjat is kihagyja. Az Autosport beszámolója szerint betegszabadságra ment, az Egyesült Királyságban orvosi kezelésen esik át. Várhatóan a novemberi Brazil Nagydíjon újra csatlakozik Lewis Hamiltonhoz, akivel 2013 óta dolgoznak együtt.

A versenymérnöki feladatokat Hamilton teljesítménymérnöke, Marcus Dudley látja el a következő két hétvégén a bokszfalon. Az ő megszokott tevékenységeiért pedig Dom Riefstahl felel, aki normál esetben a Mercedes főhadiszállásáról, távolról támogatja a csapatot a versenyhétvégéken.



Valószínű, hogy Hamilton épp versenymérnöke, „Bono” távollétében ünnepli hatodik – a szakemberrel közös ötödik – világbajnoki címét. A britnek 14 ponttal többet kell szereznie csapattársánál, Valtteri Bottasnál, hogy Mexikóban eldőljön a szezon kimenetele. Ha ez nem is sikerül, az Egyesült Államokban még nagyobb esélye lesz, hogy 2019 bajnokává váljon.

Az említett csapattársnak, Bottasnak is össze kellett rázódnia egy új mérnökkel idén. A Mercedes Formula-E-csapatába áthelyezett Tony Ross helyét Riccardo Musconi vette át.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: