DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Nem tudom, le tudom-e győzni Leclerc-t

A legtöbb szakértő arra számít, hogy a következő években Charles Leclerc és Max Verstappen csatározását láthatjuk a bajnoki címért. A csata már idén is megvan, csak egyelőre a harmadik helyért.

Austin után nem sok nyitott kérdés maradt a 2019-es, Formula-1-es világbajnokságban, a konstruktőri versengésben már régen eldőlt az első három hely sorsa és egyre inkább a McLaren is bebiztosítja negyedik pozícióját. Az egyéni bajnoki cím is jó ideje egyértelműen Lewis Hamilton zsákmányának volt tekinthető, múlt vasárnap ez hivatalos is lett, ahogy Valtteri Bottas második helyezése is.

A dobogó legalsó fokáért azonban jó küzdelem bontakozott ki, amiben némileg lépéselőnybe került Charles Leclerc, két versennyel az idény vége előtt. Tizennégy ponttal előzi meg Max Verstappen Red Bull-Hondáját és tizenkilenccel saját csapattársát, Sebastian Vettelt. A holland úgy érzi, Brazíliában és Abu Dhabiban is nagyon versenyképesek lesznek, de a hátránya lehet, hogy már túl nagy.

Ők hárman küzdenek a harmadik helyért, Leclerc lépéselőnyben


„Úgy gondolom, talán már kicsit túl nagy a pontkülönbség köztem és Leclerc között ahhoz, hogy ezt megfordítsam. Az utóbbi futamokon túl sok pontot veszítettünk, többször sem sikerült valami jól a verseny. Arra számítok, hogy az idényt lezáró két futamon nagyon ott leszünk az elejében, meglátjuk, mi sül ki belőle” – nyilatkozta Max Verstappen.

„Nyilvánvaló, hogy harmadikként végezni mindig jobb, mint negyedikként, vagy ötödikként, de természetesen mindenki végül első akar lenni. Mindent meg fogunk tenni, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. A brazil esélyek? A pálya remek kombinációja a különféle kanyaroknak, bár a nyaknak egy kicsit nagyobb terhelést ad a megszokottól ellentétes kanyarodási irány miatt.”

„Mivel nehéz előzni, az időmérőnek az átlagosnál nagyobb jelentősége van. A pálya szintén nem túl kíméletes a gumikkal sem, így a verseny során nagyon kell rájuk vigyáznunk. 2016-ban láthattuk, hogy bármikor lecsaphat az őrült időjárás is. Brazíliában mindig csodás hangulatot teremtenek a szenvedélyes rajongók, jó lesz itt versenyezni” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: