DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton a visszavonulása után is a Mercedesnél maradna

Bár egyelőre még azon sem gondolkodik, hogy befejezze versenyzői pályafutását, a hatszoros világbajnok brit a későbbiekben is szívesen maradna a márka kötelékeiben, amelynél 13 éves kora óta szerepel.

Lewis Hamilton a múlt hétvégi USA Nagydíjon bebiztosította Formula-1-es karrierje hatodik világbajnoki címét. A brit összes elsőségét és mind a 83 futamgyőzelmét a Mercedesszel szerezte: 2008-ban még a német márka akkori partnerével, a McLarennel jutott csúcsra, a többi címét pedig a gyári csapat színeiben gyűjtötte be. A 83 nagydíjsikerrel egyébként már átadta a múltnak Michael Schumacher rekordját, aki 72-szer győzött a Ferrari erőforrása által hajtott autóban, miközben a német legkomolyabb csúcsaihoz (91 futamgyőzelem és hét vb-cím) is egyre közelebb kerül Hamilton.

Ráadásul nem úgy tűnik, hogy a 34 éves pilóta lassítani akarna: már korábban is elmondta, hogy szeretne a 2021-es új szabályok úttörője lenni, s ezt most ismét megerősítette – hozzátéve, hogy a visszavonulása után is szívesen maradna a Mercedes kötelékeiben.

hamilton-mercedes-austin-1



„Még semmi sincs eldöntve, de egyértelműen élvezem, amit most csinálok, és nem látom okát, hogy befejezzem, hiszen imádom, amit csinálok” – idézi Hamiltont az Autosport.com. „Amikor egy új kihívással nézünk szembe, mint például egy átfogó szabályváltozási csomag, az versenyzőként számomra is nagy kihívás, hogy a képességeim és az évek során tanultak révén helyes irányba kormányozzam a csapatot, hogy a leggyorsabb autót építsük, és folyamatosan fejlődjünk kiegyensúlyozottság és teljesítmény terén.”

„Nem igazán látom, hogy máshova mennék. Imádok a Mercedesnél lenni, imádom, hogy a márka és a történelmük részese lehetek. Az elképzelés, hogy a Mercedesszel maradjak, amelynek színeiben már 13 éves korom óta szerepelek, akár a Formula-1-en kívül is, s akár a Daimlernél is komoly szerepem legyen, igencsak vonzó. Meglátjuk, mindez hogyan alakul.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is hasonló gondolatokat fogalmazott meg: „Lewis egész életében a Mercedesnél szerepelt, és velünk is már hét erős évet töltött együtt – nemcsak professzionális, hanem kapcsolati szinten is. Együtt fejlődtünk, ez pedig túlmutat a versenycsapaton. A Mercedes egy nagyszerű márka, ahogy Hamilton maga is, és nem látom okát, hogy amennyiben versenyképes autót tudunk neki biztosítani, ne mi lennénk számára a prioritás. Van még néhány jó éve a pályafutásából, ebben biztos vagyok. Aztán meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak, de egyértelműen izgatottak vagyunk ezzel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: