DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Ha bárki így csinálta, az szabálytalan

Megkérdezték a Mercedes vezérét a Ferrari vélt vagy valós szabálytalanságáról és az FIA módosításáról - nem fogalmazott egyértelműen, de a szavai mögött ott van a határozott véleménye.

Továbbra is központi téma a Ferrari esetleges csalása, a Mercedes és a Red Bull szerint a maranellóiak trükköztek, majd Austinban azért lassultak vissza, mert az FIA egyértelműsített egy szabályt. Azóta már odáig fajult a dolog, hogy Max Verstappen lecsalózta a Ferrarit, Mattia Binotto pedig perrel fenyegette Christian Hornert, de természetesen Toto Wolff sem maradt csendben.

"Ha valaki olyat használt, mint amit a technikai előírás tisztázott, akkor szabálytalanság lett volna, most viszont már nem beszélhetün szürke zónákról" - reagált Wolff az Autosport ezt firtató kérdésére. A Mercedes vezére azt is elmondta, hogy az ő adataik szerint igazából egyértelmű a dolog, bár ő nyíltan nem vádolta csalással a riválist.

W



"Volt egy megbeszélésünk az austini futam adatairól és a sebességgörbe nagyon másképp néz ki, mint az utóbbi néhány versenyen. Hogy ez a technikai előírás, vagy valami más probléma miatt történt így, azt természetesen nem tudom, hiszen nem tudom, hogy a Ferrari mit csinált" - fogalmazott diplomatikusan.

Christian Horner szerint a Red Bull és a Honda egyébként kifejlesztette volna a maga trükkös rendszerét, ha az FIA szabályosnak ítéli a Ferrari megoldását, de úgy fest, hogy nem ítélte annak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: